Νευρικότητα και μικτά πρόσημα καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αρχίζουν την τελευταία εβδομάδα του πρώτου εξαμήνου του έτους αναμένοντας κρίσιμα μακροοικονομικά στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,01%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,11% στις 8.229 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,13% στις 18.187 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,09% στις 7.635 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η γερμανική Zalando σημειώνει πτώση 6,7% αφού η Morgan Stanley υποβάθμισε τη σύσταση της εταιρείας σε «equal weight» από «overweight».

Από την άλλη, Hochtief σημειώνει άνοδο 6,6% καθώς ο Jefferies αναβάθμισε τη γερμανική κατασκευαστική εταιρεία σε «buy» από «hold».

Επίσης, η βελγική φαρμακευτική εταιρεία argenx σημειώνει άλμα 7,3% αφού η εταιρεία είπε ότι η αμερικανική FDA ενέκρινε το Vyvgart Hytrulo, μια θεραπεία για τη χρόνια φλεγμονώδη απομυελινωτική πολυνευροπάθεια.

Εβδομάδα οικονομικών εξελίξεων

Οι ευρωπαϊκές αγορές προέρχονται από μια ασταθή εβδομάδα, οι οποίες επηρεάστηκαν από τις αποφάσεις της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας, αλλά και της Ελβετίας.

Αυτή την εβδομάδα, αναμένονται οι αποφάσεις νομισματικής πολιτικής προέρχονται από τις κεντρικές τράπεζες της Σουηδίας και της Τουρκίας αυτή την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ αναμένονται τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές