Μπορεί να προσπάθησαν να κινηθούν υψηλότερα, αλλά τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές υπέκυψαν στην πολιτική αβεβαιότητα της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία δεν άρθηκε ούτε και με τα υποστηρικτικά σχόλια αρκετών αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα υπάρξουν κι άλλες μειώσεις επιτοκίου φέτος.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε απώλειες 0,37%, με τον κλάδο των ταξιδιών να χάνει 1,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,17% στις 8.233 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 0,08% στις 18.163 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,69% στις 7.609 μονάδες.
Wall Street: Νευρικότητα- Ξεχωρίζει η Rivian Automotive
Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Volkswagen υποχώρησε κατά 1,6% αφού ο γερμανικός γίγαντας αυτοκινήτων ανακοίνωσε σχέδια να επενδύσει περίπου 5 δισ. δολάρια στην Rivian Automotive, την αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων, σε μια κοινοπραξία που θα της δώσει πρόσβαση στην τεχνολογία της νεοφυούς επιχείρησης.
Επίσης, η μετοχή της Zurich Insurance κατέγραψε πτώση 1% αν και η ελβετική εταιρεία ανακοίνωσε μια συμφωνία 600 εκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά της παγκόσμιας επιχείρησης προσωπικής ταξιδιωτικής ασφάλισης και βοήθειας της AIG.
Παρόλα αυτά, οι κινήσεις στις αγορές ήταν περιορισμένες με την επιφύλαξη του τέλους του δευτέρου τριμήνου του έτους, το οποίο περιορίζει τις σημαντικές κινήσεις.
Επιπλέον, ο πρώτος γύρος στις πρόωρες εκλογές της Γαλλίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο και μια ισχυρή επίδοση από το ακροδεξιό κόμμα National Rally θα μπορούσε εύκολα να επηρεάσει το κλίμα.
Στα μάκρο της ημέρας, το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να μειωθεί ελαφρά τον Ιούλιο, τερματίζοντας ένα σερί βελτίωσης τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα.
Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος που δημοσιεύθηκε από κοινού από το GfK και το Ινστιτούτο Αποφάσεων Αγοράς της Νυρεμβέργης έπεσε απροσδόκητα στο -21,8 τον Ιούλιο, από το ελαφρώς αναθεωρημένο -21,0 τον Ιούνιο.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Άντεξαν και πάλι οι 1.400 μονάδες- Δύσκολο το κλείσιμο εξαμήνου
Ισχυρές ήταν οι πιέσεις που δέχτηκε σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όχι μόνο δεν κατάφερε να αναχαιτίσει τους πωλητές, αλλά προσγειώθηκε και στις 1.400 μονάδες, το τελευταίο προπύργιο των long πριν «εγκαταλείψουν» την προσπάθεια υπεράσπισής τους.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,97% στις 1.406,24 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.399,55 μονάδων (-1,44%) και 1.419,75 μονάδων (-0,02%). Ο τζίρος ανήλθε στα 166,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 43,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 5,7 εκατ. τεμάχια αξίας 20,6 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 1,08% στις 3.405,32 μονάδες, ενώ στο -1,12% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.257,33 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,71% στις 1.206,82 μονάδες
Latest News
Ελέγχει τις πιέσεις του το ΧΑ - Στα ύψη η μεταβλητότητα
Τα χαρτοφυλάκια θέλουν να αποκομίσουν μέρος των κερδών του πρώτου δεκαημέρου του μήνα
Πιέζουν τις ευρωαγορές οι Inditex και Tui
Εταιρικά αποτελέσματα στο μικροσκόπιο και το βλέμμα στον πληθωρισμό των ΗΠΑ
Μικτά πρόσημα στην Ασία, συνεχίζει την ανάκαμψη ο Kospi
Στην Κίνα και στο ετήσιο οικονομικό συνέδριο η εστίαση
Επιφυλακτικότητα στη Wall Street με «μονομαχία» Oracle - Alphabet
Στάση αναμονής για τα στοιχεία του πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν αύριο
«Καίνε» ξανά οι τιμές σε βασικά τρόφιμα - Ράλι από τον καφέ έως το βούτυρο [γράφημα]
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε βασικά τρόφιμα - Πού οφείλεται η ανοδική πορεία
Την ανιούσα παίρνουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων
Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Νοέμβριο
Ενισχύονται οι τιμές του μαύρου χρυσού
Κίνα και hedge funds οι καταλύτες της ανόδου
Σε υψηλό δύο εβδομάδων σκαρφάλωσε ο χρυσός
Ο χρυσός σημείωσε άνοδο 1,1% στα 2.687,69 δολάρια η ουγγιά
Ισχυρές απώλειες σε Λονδίνο και Παρίσι - Αντοχές έδειξε ο DAX
Οι ευρωαγορές αναμένουν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό ενώ εστιάζουν στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Τσουνάμι ομολόγων απειλεί τις αγορές το 2025 - Η προειδοποίηση της BIS
Το παγκόσμιο χρέος αυξήθηκε κατά πάνω από 12 τρισ. δολάρια το εννεάμηνο του 2024 φτάνοντας το ποσό των 323 τρισ. δολαρίων