
Με τέσσερις απευθείας εβδομαδιαίες πτήσεις, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή, θα συνδέεται η Αθήνα με την Σάρτζα μέσω της Air Arabia.
Ο πρώτος και μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική, εγκαινίασε την πρώτη πτήση που συνδέει τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με το Διεθνές Αεροδρόμιο Σάρτζα την περασμένη Παρασκευή.
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Συνεργασία με την Ethiopian Airlines με στόχο την υποσαχάρια Αφρική
Η τελετή υποδοχής της πρώτης πτήσης πραγματοποιήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου και παρευρέθηκαν ο Adel Al Ali, CEO του Ομίλου Air Arabia, o πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κ. Αντώνης Αλεξανδρίδης, ο πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα, Dr Ali Obaid Al Dhaheri, καθώς και ανώτερα στελέχη και προσκεκλημένοι.
Στο επίσημο Gala δείπνο που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, την έναρξη των πτήσεων της Air Arabia χαιρέτησε θερμά με την ομιλία της, η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
Ο Adel Al Ali, CEO του Ομίλου Air Arabia, δήλωσε: «Η Αθήνα είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο επεκτεινόμενο δίκτυό μας στην ΕΕ από τη Σάρτζα, ΗΑΕ, ακολουθώντας το Μιλάνο και την Κρακοβία. Το νέο αυτό δρομολόγιο προσφέρει στους πελάτες μας στα ΗΑΕ, και πέραν αυτών, περισσότερες ευκαιρίες να εξερευνήσουν την Ελλάδα με τις γνωστές μας υπηρεσίες υψηλής αξίας.
Η έναρξη των απευθείας πτήσεων προς την Αθήνα επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε στους επιβάτες μας άνετες, προσβάσιμες και οικονομικές επιλογές συνδεσιμότητας. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους πελάτες μας στην πτήση μας για να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της Αθήνας».
Η Air Arabia διαθέτει έναν σύγχρονο στόλο 74 αεροσκαφών Airbus A320 και A321, τα πιο σύγχρονα και με τις περισσότερες πωλήσεις σε αεροσκάφη τύπου single aisle στον κόσμο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News
![Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail-600x400.jpg)
Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]
Το White Paper “Sustainable Expansion of Greek Tourism” που δημοσίευσε πρόσφατα η Accor αποτυπώνει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη φιλοξενία

Σην Ιβηρική το brand Super 8 της Wyndham - Η συμφωνία με τη Soliteight
Η Wyndham και η Soliteight βάζουν το brand Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία με 40 νέα ξενοδοχεία σε διάστημα 10 ετών

Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Το κόστος μετακίνησης
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις το Πάσχα

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αθηνα και Μάνη ο όμιλος Radisson - Η συνεργασία με την Fais Group
Την επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα δρομολογεί ο όμιλος Radisson - Οι συνεργασίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου

Δεν κόβουν το ταξίδι στην Ελλάδα οι Αμερικανοί
Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ θα έρθουν και αυτό το καλοκαίρι