Μικτές ήταν οι τάσεις στις αγορές της Ασίας, με τον Nikkei της Ιαπωνίας να σημειώνει νέο ρεκόρ, αφού τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της χώρας ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Ο Nikkei 225  έφτασε στο νέο υψηλό των 41.831,99 μονάδων, ενώ και ο ευρείας βάσης Topix κέρδισε 0,47% για να κλείσει στις 2.909,2 μονάδες, επίσης ιστορικό υψηλό.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ανέβηκε οριακά στις 2.867,99 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε 0,22% χαμηλότερα στις 858,55 μονάδες.

Την Τετάρτη, το National Samsung Electronics Union, το μεγαλύτερο συνδικάτο εργαζομένων του κολοσσού των ηλεκτρονικών Samsung Electronics κάλεσε σε επ’ αόριστον απεργία. Οι μετοχές της Samsung Electronics ολοκλήρωσαν με οριακές μεταβολές μετά την ανακοίνωση.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,18%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 σημείωσε πτώση 0,29% μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στην Κίνα.

Επίσης, το Reuters ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Κίνας, η Ping An Insurance, εξετάζει το ενδεχόμενο έκδοσης μετατρέψιμων ομολόγων αξίας έως και 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,16%, κλείνοντας στις 7.816,8 μονάδες.

Μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στην Κίνα κινήθηκε ελάχιστα χαμηλότερα από τις προσδοκίες, με τον δείκτη τιμών καταναλωτή να σημειώνει άνοδο 0,2% τον Ιούνιο, χαμηλότερη από την άνοδο 0,4% που αναμενόταν από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και από το 0,3% τον Μάιο.

Ο ΔΤΚ της χώρας μειώθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες και μια πιο ήπια πτώση από το -1,4% του Μαΐου.

Επίσης, ο δείκτης τιμών εταιρικών αγαθών της Ιαπωνίας αυξήθηκε στο 2,9% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τις προσδοκίες και ανέβηκε με ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το αναθεωρημένο 2,6% τον Μάιο. Ο CGPI μετρά τις μεταβολές των τιμών των αγαθών που διαπραγματεύονται στον εταιρικό τομέα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές