Rotation στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών. Συγκρατημένη αισιοδοξία

Συνεχίζονται οι επιλεκτικές τοποθετήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με εμφανή τη διάχυση της ρευστότητας σε πλείονες τίτλους. Μοναδικό αγκάθι, η πολιτική ασάφεια στη Γαλλία.

Rotation στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών. Συγκρατημένη αισιοδοξία

Εκμεταλλευόμενοι τον μέτρια θετικό βηματισμό των υπόλοιπων ευρωαγορών, οι επενδυτές στη Λεωφόρο Αθηνών κατάφεραν να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

Και η “βόλτα” του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1400 μονάδες συνεχίζεται άκοπα, ενώ και μια μεγάλη γκάμα μετοχών επιδεικνύουν ανθεκτικότητα.

Μεταξύ των “καλύτερων” σε μεσαία και μεγάλη κεφ/ση, ξεχωρίζουν ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, TITC, ΟΛΠ, ΕΕΕ, CENER, ΕΥΡΩΒ, ΚΡΙ, ΙΝΤΕΚ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ.

Η ΕΤΕ, επίσης συντηρείται εντός πλαγιοπτωτικού μοτίβου, με το 8,10 να συνιστά και το άνω όριο, διάσπαση του οποίου πιθανόν να σημάνει νέα κίνηση προς τα 8,80.

Η ΠΕΙΡ έχει καταφέρει να πάρει το αίμα της πίσω, καθώς έχει τιναχτεί από τα 3,30 όπου και είχε δώσει το αγοραστικό σήμα, πλέον “χτύπησε” ήδη μια φορά την πόρτα των 3,80.

Στον αντίποδα, οι μετοχές που έχουν παρατηρηθεί έντονα υποτιμημένες αυτό το διάστημα, είναι -μεταξύ άλλων- οι ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΜΠΕΛΑ. Η καθεμία μπορεί να έχει μια ή περισσότερες δικαιολογίες, ωστόσο οι βασικοί μεσο-μακροπρόθεσμοι παράγοντες είναι υπέρ τους. Ειδικότερα για την τελευταία, ο κος Βακάκης συνέχισε τις απαισιόδοξες “προβλέψεις” του για την εταιρεία. Ωστόσο, πρόκειται για μια εταιρεία που έχει υπερμεγεθυνθεί, αφήνοντας τον τιμονιέρη της να ..γκρινιάζει σε κάθε ευκαιρία και τους μετόχους ευχαριστημένους.

Η ΙΝΤΕΚ συνεχίζει και κεντρίζει το ενδιαφέρον, έχοντας εδώ και καιρό μπει στην α’ κατηγορία επενδυτικών επιλογών. Δυνατή διοίκηση, ισχυρή χρηματοοικονομική εικόνα, μεγάλα περιθώρια μεγέθυνσης.

Η εικόνα στην αγορά ομολόγων παραπάμεπι σε μια ήπια προσέγγιση των επενδυτών σε αυτήν την περίοδο έντονης δυσπιστίας. Τα εταιρικά ηγρόν ηγόραζαν, ενώ και τα κρατικά επέστρεψαν στα επίπεδα προ ευρωεκλογών, κάτι που δείχνει αν μη τί άλλο την ανθεκτικότητά τους. Το spread του 10ετούς ελληνικού έναντι του γερμανικού, αν και αυξημένο από τα πρόσφατα επιτευχθέντα υπερπολυετή χαμηλά (περ. 90μ.β.), παραμένει χαμηλότατο, στις 100, έχοντας απορροφήσει κάθε κραδασμό από την πρόσφατη γαλλική αναστάτωση. Σημειώνεται ότι πριν 12 μήνες ήταν στην περιοχή των 140 μ.β. και πριν 24 μήνες στις 230..

Υπενθυμίζεται ότι η όποια επιβάρυνση προκύπτει ξεκάθαρα από την κατάσταση στη Γαλλία, και σε καμία περίπτωση δεν ελλοχεύει κάποιος κίνδυνος εγχώριου χαρακτήρα. Τουναντίον, οι παράγοντας που είτε δικαιολόγησαν την έως τώρα πολύμηνη ανοδικότητα στο Χρηματιστήριο, είτε θα δικαιολογούν περαιτέρω άνοδο, παραμένουν ώς έχουν.

OT Originals

Περισσότερα από ο Αντικριστής

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο