
Ο υπουργός Εμπορίου στην Ινδία το Σάββατο δήλωσε ότι η χώρα του έχει επιδιώξει μια κρίσιμη συμφωνία συνεργασίας στον τομέα των ορυκτών με τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ελπίζει σε συνομιλίες για μια ευρύτερη εμπορική συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών.
ΟΠΕΚ: Ζητά περισσότερες επενδύσεις σε ορυκτά καύσιμα για να αποτραπεί το έλλειμμα
«Είχα προτείνει το μνημόνιο συνεννόησης (MoU) για κρίσιμα ορυκτά να μετατραπεί σε μια κρίσιμη σύμπραξη στον κλάδο των ορυκτών και να γίνει η αφετηρία για να μετεξελιχθεί σε Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου», είπε ο Πιγιούς Γκόγιαλ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Νέο Δελχί.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ινδία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν ένα αρχικό σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού στις δύο χώρες για το λίθιο, το κοβάλτιο και άλλα κρίσιμα ορυκτά που χρησιμοποιούνται σε μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, από τη βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών μέχρι τις διάφορες μορφές καθαρής ενέργειας.
Η Ινδία και οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει ένα αρχικό σύμφωνο συνεργασίας για την ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού στις δύο χώρες για το λίθιο, το κοβάλτιο και άλλα κρίσιμα ορυκτά
Το Μνημόνιο Συνεννόησης απείχε πολύ από μια πλήρη κρίσιμη εμπορική συμφωνία στον τομέα των ορυκτών που θα επέτρεπε στην Ινδία να επωφεληθεί από την πίστωση φόρου 7.500 δολαρίων των ΗΠΑ για τα ηλεκτρικά οχήματα.
Οι εμπορικές συμφωνίες με επίκεντρο τα ορυκτά είναι ένας τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ελπίζει να ανοίξει την πρόσβαση σε αξιόπιστους συμμάχους σε πίστωση φόρου 7.500 δολαρίων ανά ηλεκτρικό όχημα που εισήχθη στον περσινό νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού με επίκεντρο το κλίμα.
Ινδία: Σχέδιο μαζικής εξόρυξης αλλά και κατάργησης δασμών
Το κράτος της Νότιας Ασίας προσπαθεί να κατοχυρώσει την επάρκεια των κρίσιμων ορυκτών για να διασφαλίσει τη στρατηγική αυτονομία του και να ενισχύσει τη φιλοδοξία του να κάνει τη χώρα βασικό κόμβο κατασκευής μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων, προκειμένου να βοηθήσει στην επίτευξη ενός ενεργειακού καθαρού μηδενικού στόχου, σχολιάζει το Bloomberg. Η Ινδία επί του παρόντος δεν εξορύσσει κρίσιμες ορυκτές πρώτες ύλες όπως λίθιο, κοβάλτιο και νικέλιο σε τοπικό επίπεδο.
Προκειμένου να δοθούν κίνητρα σε παγκόσμιους και τοπικούς εξορυκτικούς ομίλους να συμμετάσχουν στη διαδικασία, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποζημιώσει το μισό κόστος έρευνας, είπε ο Bharadwaj. Οι εταιρείες μπορεί να χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια για να θέσουν σε λειτουργία τα ορυχεία, πρόσθεσε.


Latest News

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Μικρή ανάκαμψη για την τιμή του πετρελαίου
Στο ραντάρ των επενδυτών η αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ+ και τα σήματα της Ουάσινγκτον για τους δασμούς

Γιατί ο χρυσός ξεπέρασε αμερικανικά ομόλογα και δολάριο - Το ράλι δίχως φρένα
Ο χρυσός διανύει ένα ράλι που φαίνεται ασταμάτητο - Η τιμή του έσπασε το φράγμα των 3.500 δολ, ανά ανά ουγγιά

Η παραγωγή κακάο αυξάνεται, η κρίση παραμένει - Γιατί οι τιμές δεν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα
Η εκτόξευση της τιμής του κακάο, που αναστάτωσε τις αγορές εμπορευμάτων και τις βιομηχανίες σοκολάτας, φαίνεται να καταλαγιάζει αλλά τα προβλήματα παραμένουν

Έσπασε το φράγμα των 3.500 δολαρίων ο χρυσός - Ράλι χωρίς φρένα
Οι επιθέσεις Τραμπ στον Πάουελ και ο δασμολογικός πόλεμος εντείνουν τις ανησυχίες στις αγορές

Μποϊκοτάζ στα αμερικανικά commodities από την Κίνα - Τι συμβαίνει με τη σόγια
Μεταξύ των εμπορευμάτων που επηρεάστηκαν περισσότερο, ήταν οι αγορές υγροποιημένου φυσικού αερίου και σιταριού

Ένα ακόμα ρεκόρ για τον χρυσό - Βάζει πλώρη για τα 3.500 δολάρια
Ο χρυσός καταρρίπτει το ένα ιστορικό ρεκόρ μετά το άλλο

Εβδομαδιαία κέρδη για το πετρέλαιο
Το Brent παραμένει κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι

Προς την πρώτη εβδομαδιαία άνοδο μετά το πρωτικό σερί οδεύει το πετρέλαιο
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό πετρέλαιο τύπου Brent αυξήθηκαν κατά 55 σεντς ή 0,8% στα 66,40 δολάρια το βαρέλι

Ακάθεκτος ο χρυσός - Νέο ρεκόρ πάνω από τα 3.300 δολ.
Ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε 0,4% έναντι των αντιπάλων του , καθιστώντας τον χρυσό πιο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων