
Για άλλη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης, επιχείρησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ, επικαλούμενος τα συστήματα Υγείας άλλων χωρών. Μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Υγείας, έκλεισε τα μάτια στα μεγάλα προβλήματα στα νοσοκομεία, όπως η μεγάλη ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ τα ράντζα και φορεία στους διαδρόμους των νοσοκομείων σε Αττική και περιφέρεια.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε αξιοθρήνητες τις χθεσινές εικόνες στο συνέδριο
Επέλεξε για άλλη μια φορά το αφήγημα των ξένων συστημάτων Υγείας, σχολιάζοντας πως ο βέλτιστος μέσος ευρωπαϊκός όρος αναμονής στα ΤΕΠ είναι 4 ώρες, όταν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, παρέθεσε τα προβλήματα σημειώνοντας ότι «δεν έχει αναπτυχθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη».
Υπεραμύνθηκε της αύξησης στις τιμές των φαρμάκων
Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της αύξησης στις τιμές των φαρμάκων, χαρακτηρίζοντας την απόφασή του «πολιτικά επώδυνη», ισχυριζόμενος ωστόσο ότι έτσι θα αντιμετωπιστούν… οι ελλείψεις.
Όπως είπε υπήρχαν ελλείψεις σε 300 – 400 περίπου φάρμακα, λόγω των χαμηλών τιμών τους και η απόφαση για αύξηση των τιμών, «απέδωσε καρπούς και οι πολίτες πλέον μπορούν να βρουν τα φάρμακα αυτά στα ράφια των φαρμακείων».
Όσο για τις ελλείψεις στο Ozempic, το φάρμακο για τον διαβήτη, ο υπουργός Υγείας υποστήρξε πως προχωρά σε κινήσεις σε θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στην εταιρεία να αυξήσει την εισαγωγή του στην Ελλάδα.
Σχετικά με το self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το τεστ ανιχνεύει την αιμορραγία και πως «το θετικό self test δεν σημαίνει καρκίνος».
Σε περίπτωση που το selft test βγει θετικό, τότε ο ασθενής μπορεί να κλείσει δωρεάν ραντεβού με γαστρεντερολόγο, ο οποίος στη συνέχεια θα κρίνει εάν θα προχωρήσει σε κολονοσκόπηση.
«Κάντε μου το χατίρι να βγει ο Πολάκης πρόεδρος»
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε αξιοθρήνητες τις χθεσινές εικόνες στο συνέδριο.
Πρόσθεσε ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παύει να είναι ένα μεγάλο κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα. Η αντιδημοκρατικότητα που έχουν επιδείξει το τελευταίο διάστημα στον ΣΥΡΙΖΑ βγήκε με εμφατικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία. Εγώ το ήξερα ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη Δημοκρατία, γιατί κομμουνιστές είναι οι άνθρωποι, τι δουλειά έχουν με τη Δημοκρατία;».
Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για το «τέλος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον τρόπο που του αξίζει», ενώ για τον Στέφανο Κασσελάκη δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά.
«Το μόνο τελευταίο που μένει, ένα grand finale, είναι να βγει ο Παύλος Πολάκης πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κάντε μου αυτό το χατίρι», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Δείτε όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης στο MEGA


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια