
Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, συστάθηκε η Διϋπουργική Ομάδα Εργασίας (Δ.Ο.Ε.) για την εκπόνηση του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Ποδήλατο, με τη συμμετοχή των Υπουργείων, Υποδομών και Μεταφορών, Εσωτερικών, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού, της Κ.Ε.Δ.Ε. και της ΕΝ.Π.Ε..
Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην προώθηση της ποδηλασίας ως μέσο μετακίνησης, άθλησης και βιώσιμης ανάπτυξης. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Υπουργείο Τουρισμού, την ΚΕΔΕ και τη ΜΚΟ «ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ», ενώ αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης δουλειάς για τη βελτίωση των υποδομών και της ασφάλειας των ποδηλατών στην Ελλάδα.
Η πρώτη συνάντηση της Δ.Ο.Ε. πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και επικεντρώθηκε στη χάραξη της Εθνικής Στρατηγικής για το Ποδήλατο. Στη συνάντηση, η οποία συντονίστηκε από τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της Δ.Ο.Ε., συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τα μέλη της, ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος ΥΠΕΝ, Ευθύμιος Μπακογιάννης, η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Ολυμπιακού Ιδεώδους, Περιφέρειας Αττικής, Βασιλική Μιλλούση, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτριος Καφαντάρης.
Οι προτάσεις
Έμφαση δόθηκε στις προτάσεις που κατέθεσαν οι Δήμαρχοι από Δήμους της Αττικής, για την ανάπτυξη της ποδηλατικής κουλτούρας στις τοπικές κοινωνίες.
Παράλληλα, στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων που συμβάλλουν στην προώθηση της ποδηλασίας, όπως ο Επιχειρησιακός Διευθυντής και Διευθυντής Μάρκετινγκ του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2025», Τάκης Ξουρής, ο Διευθυντής Εμπορικού της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, Θάνος Γεωργίου, η Προϊσταμένη Τμήματος ΣΒΑΚ και Αν. Διευθύντρια Διεύθυνσης Ανάπτυξης Μεταφορών «Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στην Αττική», Ευαγγελία Σταυροπούλου και ο Διευθυντής της ΜΚΟ «Πόλεις για το Ποδήλατο», Σπύρος Παπαγεωργίου.
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δήλωσε: «Η σύσταση της Δ.Ο.Ε. και η πρώτη συνάντηση για την Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς δικτύου ποδηλατοδρόμων, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προώθηση του ποδηλάτου ως βιώσιμου μέσου μετακίνησης και άθλησης».


Latest News

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

Το ΣτΕ ακυρώνει μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών σε περιοχή Natura
Για αδειοδότηση έργων ΑΠΕ εντός ή κοντά σε Natura το ΥΠΕΝ δεν μπορεί να αγνοεί αρνητικές γνωμοδοτήσεις φορέων διαχείρισης λέει το ΣτΕ.

Περιβάλλον: Τα κοράλια απειλούνται με εξαφάνιση
Το 84% των κοραλλιογενών υφάλων του κόσμου επλήγη από το χειρότερο συμβάν λεύκανσης που έχει καταγραφεί

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Ημέρα της Γης: Η ΔΕΗ επενδύει στην καθαρή ενέργεια για βιώσιμη ανάπτυξη
Τι περιλαμβάνουν οι δεσμέυσεις του ομίλου ΔΕΗ για μείωση των άμεσων εκπομπών CO2

LG: Αποσύρεται απο επένδυση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων
Η LG Energy Solution σε ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι λόγω «των συνθηκών της αγοράς και του επενδυτικού περιβάλλοντος, συμφωνήσαμε να αποσυρθούμε επίσημα από το έργο Indonesia GP (Grand Package)»

Η περιφρόνηση του Τραμπ στην πράσινη ενέργεια ακυρώνει επενδύσεις 8 δισ.
Πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ αναστέλλουν μαζικά επενδυτικά projects στον κλάδο

Η TotalEnergies εμμένει στη καθαρή ενέργεια καθώς οι ανταγωνιστές της αλλάζουν ρότα
Η TotalEnergies διατηρεί τη δέσμευσή του να επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε υδρογονάνθρακες αλλά και πράσινη ενέργεια, ενώ BP και Shell στρέφονται στα ορυκτά καύσιμα
![Πλημμύρες: Σημειώθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ στην Ευρώπη το 2024 [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/FLOOD_HUNGRY-600x450.jpg)
Το 2024 η Ευρώπη επλήγη απο εκτεταμένες πλημμύρες [γράφημα]
Οι πλημμύρες το 2024 επηρέασαν περίπου 413.000 πολίτες, σύμφωνα με την Υπηρεσία Κλιματικής Αλλαγής Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό

Ξεκινούν την κατασκευή οκτώ φωτοβολταϊκών σταθμών MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες
Καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης για τη MORE και τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη Μακεδονία