
Χωρίς τέλος φαίνεται πως συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες, μετά το σεισμό των 5,2 βαθμών που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και ήταν ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί στην περιοχή το τελευταίο διάστημα.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, συνολικά στις Κυκλάδες καταγράφηκαν 57 σεισμικές δονήσεις από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μέχρι τις 06:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Οι περισσότεροι σημειώθηκαν στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Αμοργού και Σαντορίνης, ενώ δύο σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ σημειώθηκαν κοντά στην Αστυπάλαια και κοντά στην Ανάφη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 05:05 έως τις 05:36 το πρωί της Πέμπτης οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κατέγραψαν 7 σεισμούς πάνω από 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Συγκεκριμένα, κατεγράφησαν από τους σεισμογράφους:
• σεισμός 4R στις 05:05 με επίκεντρο 24 χλμ. ΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού
• σεισμός 4,3R στις 05:19 με επίκεντρο 25 χλμ. ΒΒΔ της Ανάφης
• σεισμός 4,4R στις 05:23 με επίκεντρο 24 χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού
• σεισμός 4,2R στις 05:23 με επίκεντρο 24 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού
• σεισμός 4,3R στις 05:28 με επίκεντρο 27 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού
• σεισμός 4,2R στις 05:33 με επίκεντρο 26 Χλμ. ΝΔ της Αστυπάλαιας
• σεισμός 4,4R στις 05:19 με επίκεντρο 22 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού
Αυτό ήταν κάτι που ανησύχησε ιδιαίτερα τους κατοίκους των Κυκλάδων, που για ένα ακόμα ξημέρωμα ένιωσαν τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια τους.
Αισιόδοξος ο Λέκκας
Για τις τελευταίες εξελίξεις μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας στο MEGA, ο οποίος εκτίμησε ότι η έντονη σεισμικότητα των τελευταίων ημερών σημαίνει ότι εκτονώνεται ενέργεια.
«Συνολικά από χθες στις 12.30 έως σήμερα έχουμε πάνω από 100 σεισμούς, όλων των μεγεθών. Πριν τις 8 είχαμε έναν σεισμό των 5,2 Ρίχτερ. Και όλη αυτή η δραστηριότητα είναι σε καλό επίπεδο και είναι θετικό γιατί όσο περνάνε οι μέρες και έχουμε τέτοια έντονή σεισμικότητα, αυτό σημαίνει ότι εκτονώνεται ενέργεια. Συνεπώς μέσα από αυτή την διαδικασία απομειώνεται το ενδεχόμενο να έχουμε έναν μεγάλο σεισμό, όπως είχαμε πει, γύρω στους 6 βαθμούς – με μικρή πιθανότητα όμως – και επιταχύνεται η διαδικασία χρονικά για την εκτόνωση του φαινομένου όταν διατηρηθεί σε τέτοιο επίπεδο», είπε αρχικά.
«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά αλλά δεν θα δούμε σεισμό 6 και πάνω από 6 Ρίχτερ, και επιπλέον γίνεται μικρότερο το χρονικό διάστημα που έχουμε υπολογίσει από την συνολική διάρκεια των φαινομένων. Αν πχ έχουμε υπολογίσει να κρατήσει 4 βδομάδες το φαινόμενο, τότε μικραίνει ο χρόνος – όχι δραστικά αλλά μικραίνει. Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη που είναι λογική και όλοι περιμένουμε. Βεβαίως η φύση δεν δρα με βάση την δική μας λογική, μπορεί να δούμε και φαινόμενα που δεν υπολογίζουμε για την Ελλάδα», συνέχισε ο κ. Λέκκας.


Latest News

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.