Ασιατικά χρηματιστήρια: Πτωτικά τη Δευτέρα – Κλειστή η Ιαπωνία

Στον δρόμο που χάραξε τις τελευταίες ημέρες η Wall Street

Ασιατικά χρηματιστήρια: Πτωτικά τη Δευτέρα – Κλειστή η Ιαπωνία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας σήμερα, ως επί το πλείστον, ακολουθώντας το αρνητικό κλίμα που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη Wall Street.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,37%, αφού σημείωσε υψηλό σχεδόν τριών ετών στην προηγούμενη συνεδρίαση του.

Ο δείκτης CSI300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε κατά 0,26%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε την ημέρα με πτώση 0,35% στις 2.645,27 μονάδες, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq έκλεισε με πτώση 0,17% στις 773,33 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε την ημέρα κατά 0,14% υψηλότερα στις 8.308,20 μονάδες, σπάζοντας το σερί πέντε πτωτικών ημερών.

Οι ιαπωνικές αγορές ήταν κλειστές λόγω αργίας.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Perpetual υποχώρησαν κατά 3,62%, καθώς τερμάτισε τις συνομιλίες με την KKR σχετικά με την πώληση του βραχίονα διαχείρισης περιουσίας και των μονάδων εταιρικής εμπιστοσύνης. Η συμφωνία φέρεται να είχε αξία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η συμφωνία της Perpetual με την αμερικανική εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, απέτυχε αφού ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας σημείωσε ότι «δεν ήταν προς το συμφέρον των μετόχων».

Επίσης, οι μετοχές της Olam Group σημείωσαν άνοδο έως και 8,85% αφού ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το υπόλοιπο 64,57% του μεριδίου της στην Olam Agri στη Saudi Agriculture & Livestock Investment (Salic).

Η εταιρεία θα πουλήσει πρώτα το 44,58% από το μερίδιο της στην κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας για περίπου 1,78 δισεκατομμύρια δολάρια. Με την ολοκλήρωση, η Salic θα έχει μερίδιο ελέγχου 80,01% στην Olam Agri, όπως αποκάλυψε η εταιρεία.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο βασικός πληθωρισμός της Σιγκαπούρης, ο οποίος αφαιρεί το κόστος διαμονής και ιδιωτικών μεταφορών, αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο.

Αυτή είναι η χαμηλότερη ένδειξη από τον Ιούνιο του 2021 και είναι χαμηλότερη από την πρόβλεψη 1,5% σε δημοσκόπηση του Reuters.

OT Originals
Περισσότερα από Ασία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies