Αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψη της για αθετήσεις πληρωμών φέτος ο οίκος αξιολόγησης Moody’s Ratings καθώς κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος σε παγκόσμιο επίπεδο ενισχύοντας τις πιθανότητες να επιβαρύνει την οικονομική ανάπτυξη και να καταστήσουν δυσκολότερη τη χρηματοδότηση.

Ο οίκος πιστοληπτικής διαβάθμισης ανακοίνωσε ότι βλέπει τώρα το ποσοστό αθέτησης για τις εταιρείες κερδοσκοπικής διαβάθμισης να φτάνει το 3,1% μέχρι το τέλος του έτους, σε σύγκριση με την προηγούμενη προσδοκία του για 2,5%. Εάν υλοποιηθεί αυτή η πρόβλεψη, θα εξακολουθήσει να ισοδυναμεί με μείωση του ποσοστού αθέτησης από το προηγούμενο έτος, αλλά η Moody’s λέει ότι δεν θα χρειαζόταν ένα μεγάλο αρνητικό σοκ για να αυξηθεί το ποσοστό αντ’ αυτού, ενδεχομένως μέχρι και 6%.

Τι βλέπουν οι στρατηγικοί αναλυτές

Οι πιστωτικοί στρατηγικοί αναλυτές σε όλο τον κόσμο έχουν αλλάξει τις προοπτικές τους για το 2025 και βλέπουν τώρα τα ασφάλιστρα κινδύνου να διευρύνονται και την ανάπτυξη να υποχωρεί. Οι εκτιμήσεις της Moody’s βασίζονται στην υπόθεση ότι οι δασμοί θα μειώσουν τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα από την ανάπτυξη των ΗΠΑ και θα αποδυναμώσουν επίσης άλλες οικονομίες, όπως γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης συμπεριλαμβανομένης της Sharon Ou, σε έκθεση με ημερομηνία Τετάρτη.

Αυτό θα επιδεινώσει τις συνθήκες χρηματοδότησης για τους δανειολήπτες και θα κάνει τους επενδυτές να αποφεύγουν περισσότερο τον κίνδυνο.

Κατά το πρώτο τρίμηνο, σημειώθηκαν 27 αθετήσεις πληρωμών, έναντι 38 την ίδια περίοδο πέρυσι. Περισσότερες από τις μισές αθετήσεις του πρώτου τριμήνου προήλθαν από τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, οι επιχειρηματικές υπηρεσίες, το λιανικό εμπόριο, τα ξενοδοχεία και η αναψυχή και οι τηλεπικοινωνίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή