Χρηματιστήριο Αθηνών: Βυθίζεται λόγω τραπεζών και Helleniq Energy

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,14% στις 1.982,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 75,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,1 εκατ. τεμάχια

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βυθίζεται λόγω τραπεζών και Helleniq Energy

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο θα ολοκληρώσει τον Οκτώβριο το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει βουτιά άνω του 2%, ενώ ισχυροί είναι και οι τριγμοί από την Helleniq Energy.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,14% στις 1.982,41 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 75,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 1,21% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 4.996,37 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός απώλειες 2,24% στις 2.209,88 μονάδες.

Κάτω και από τις 1.980 μονάδες

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων οδεύει στο να κλείνει τον Οκτώβριο το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δέχεται σημαντικές πιέσεις τόσο από τον τραπεζικό κλάδο όσο και από την Helleniq Energy. Οι απώλειες μάλιστα συνοδεύονται και από αυξημένες συναλλαγές, τροφοδοτώντας το σενάριο της μείωσης των θέσεων από αρκετά ξένα χαρτοφυλάκια που σπεύδουν να «κλειδώσουν» τις ούτως ή άλλως σημαντικές αποδόσεις του έτους.

Πράγματι, ενόψει του κλεισίματος των βιβλίων των ξένων μέσα στο Νοέμβριο, η αγορά έχει δώσει το μήνυμα της κόπωσης και της εξάντλησης των ανοδικών της κινήσεων, οδηγώντας πολλά χαρτοφυλάκια να επιταχύνουν τον σχεδιασμό. Σε αντίθεση βέβαια με άλλες χρονιές που η αναμονή και του Νοεμβρίου έφερνε κάποιες κινήσεις της «τελευταίας στιγμής» για τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων.

Σε κάθε περίπτωση, αφού χάθηκε και η στήριξη των 1.990 μονάδων πλέον η αγορά βρίσκεται σε ρυθμούς δοκιμασίας των επόμενων χαμηλών, στη ζώνη των 1.948 – 1.950 μονάδων, καθώς και ο τραπεζικός κλάδος δείχνει να έχει μετατραπεί σε «βαρίδι» της. Βραχυπρόθεσμα, ο τραπεζικός δείκτης μπορεί να υποχωρήσει έως τις 2.185 μονάδες.

Στο ταμπλο

Στο ταμπλό τώρα, η Helleniq Energy χάνει 5,19%, με τις Eurobank και Πειραιώς να σημειώνουν απώλειες 3,29% και 3,0,2% αντίστοιχα. Άνω του 2% είναι η πτώση σε Κύπρου και Alpha Bank και άνω του 1% σε Jumbo, Βιοχάλκο, Εθνική, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Aegean, OTE και Τιτάν.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Aktor, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Optima Bank, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, ΔΑΑ, Σαράντης και Cenergy, ενώ η Coca Cola είναι αμετάβλητη. Ο ΟΠΑΠ κερδίζει 0,66% και η Metlen είναι στο +2,82%.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο