Ακριβό… ρομάντζο για δύο στην πανέμορφη Ιταλία.
Πυροτεχνήματα στον ουρανό, κεριά που δεν σβήνουν και ένα μικρό ασημένιο κουδούνι για το κάλεσμα του σερβιτόρου, όποτε οι επισκέπτες τον χρειάζονται.
Το Solo Per Due (Μόνο Για Δύο) είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα του. Ένα εστιατόριο στο Βακόνε της Ιταλίας με ένα και μόνο τραπέζι για δύο άτομα, που θέλουν να ζήσουν την υπέρτατη γαστρονομική εμπειρία σε ένα ρομαντικό σκηνικό που ξεχωρίζει.
Τι επιστημονικό κόλπο εφαρμόζουν εστιάτορες για να αυξήσουν τα έσοδα, αφήνοντας τις ίδιες τιμές
Και επειδή ότι πληρώνει παίρνεις, το γεύμα για δύο κοστίζει πάνω από 500 ευρώ, αλλά δεν υπάρχει κατάλογος, γράφει το CNN. Οι φιλοξενούμενοι του μπορούν να ζητήσουν ότι επιθυμούν και ο σεφ θα τους το φτιάξει αυτοστιγμεί.
Έξτρα χρεώσεις
Η σαμπάνια, τα λουλούδια και πιθανότατα και τα… panini χρεώνονται έξτρα, αλλά όσοι πηγαίνουν εκεί δεν παραπονιούνται ποτέ για το κόστος, αφού τους αποζημιώνει τόσο η αρχαία ρωμαϊκή βίλα του 20ου αιώνα στην οποία βρίσκεται το μικρότερο εστιατόριο της Ιταλίας και του κόσμου ολόκληρου, όσο και η θέα του προς το όμορφο φυσικό περιβάλλον που την περιβάλλει που μοιάζει με ζωγραφιά του Καναλλέτο.
Το εστιατόριο είναι ανοιχτό όλο το χρόνο για γεύμα ή για δείπνο και παρότι είναι κοινό μυστικό των απανταχού ρομαντικών όλου του κόσμου, είναι διάσημο για την μυστικότητα που προσφέρει και την διακριτικότητα των υπαλλήλων του.
Για τους ενδιαφερόμενους οι κρατήσεις γίνονται από το τηλέφωνο, τις απογευματινές ώρες, και επιβεβαιώνονται απαραιτήτως 10 μέρες πριν τη μεγάλη συνάντηση.
Κατά την επιβεβαίωση συμφωνείται και το μενού. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και γίνονται ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή.
Αυστηροί κανόνες
Κανείς από τους επισκέπτες του δεν μπορεί να πάει όποια μέρα θέλει ή ότι ώρα του κατέβει για να το δει από κοντά, ενώ η άφιξη τους γίνεται στον χρόνο που έχει οριστεί με ακρίβεια στο τηλέφωνο, που αναφέρθηκε παραπάνω.
Μάλιστα, στο δρόμο για το εστιατόριο, οι επισκέπτες του πρέπει να ειδοποιήσουν όταν βρίσκονται 30 λεπτά μακριά από την περιοχή του για να βγει κάποιος να τους υποδεχτεί, γιατί διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια πόρτα ερμητικά κλειστή.
Οι ιδιοκτήτες του, μια ομάδα τριών ντόπιων επιχειρηματιών που διευθύνουν το Solo Per Due εδώ και 33 χρόνια, αρνούνται να αποκαλύψουν τις ταυτότητες τους σε όσους δεν έχουν επισκεφτεί το εστιατόριο τους. Το δίχως άλλο, η στάση τους αυτή αυξάνει τη μυστηριώδη γοητεία της όλης γαστρονομικής εμπειρίας.
«Δεν είναι απλά ένα εστιατόριο – προσφέρουμε μια μοναδική, πολύ προσωπική εμπειρία που βρίσκεται στον πυρήνα της φήμης μας εδώ και δεκαετίες. Επομένως, δεν έχει να κάνει με εμάς ή το ποιοι είμαστε – εμείς είμαστε στη σκιά. Όλα έχουν να κάνουν με αυτό που προσφέρουμε», λέει ένας από τους ιδιοκτήτες του, που υπογράφει με το όνομα «Mr. Ρέμο».
Αληθινό όνειρο
«Οι άνθρωποι που έρχονται εδώ δεν είναι απλοί πελάτες. Είναι επισκέπτες που προσέχουμε πολύ. Τους φροντίζουμε και διασφαλίζουμε ότι αυτή η ιδιαίτερη στιγμή τους θα είναι ακριβώς όπως την είχαν ονειρευτεί. Όλα είναι φτιαγμένα για να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες και μόνο», προσθέτει ο ίδιος.
Για την ιστορία, το Solo Per Due γεννήθηκε από μια συγκεκριμένη ανάγκη και έναν μεγάλο θυμό. Ο Ρέμο εξηγεί ότι η ιδέα της δημιουργίας ενός ήσυχου εστιατορίου για δύο μόνο άτομα προέκυψε από την απογοήτευση του με τα πολυσύχναστα εστιατόρια και τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν συνήθως τους πελάτες τους.
«Είχε γίνει πραγματικά ανυπόφορο, κάθε φορά που ο γιος μου και εγώ βγαίναμε για δείπνο, μας έδιναν κατά κανόνα το τραπεζάκι κοντά στο μπάνιο ή την κουζίνα, με όλες τις άσχημες μυρωδιές. Ήταν το χειρότερο τραπέζι, κι αυτό γιατί ήμασταν μόνο δύο», εξηγεί. Σκέφτηκε λοιπόν πώς θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ξεχωριστή εμπειρία για ένα ζευγάρι, που για ένα γεύμα του θα έχει βασιλική περιποίηση και θα θυμάται αυτές τις στιγμές για πάντα.
Γι’ αυτό και δεν είναι μέρος για επαγγελματικές συναντήσεις, καταλήγει ο ίδιος. Είναι ένας ζεστός χώρος για εραστές και συζύγους, που έρχονται εδώ για να δημιουργήσουν μια ανάμνηση μοναδική, που δεν θα λησμονηθεί στο πέρασμα του χρόνου.
Πηγή: in.gr
Latest News
Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πλούσιοι άνθρωποι
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν πώς οι πλούσιοι άνθρωποι μπορούν να έχουν προβλήματα
Κρασί, βιομηχανία και ιστορία
Ένα βιβλίο ανασυνθέτει την ιστορία γύρω από την βιομηχανία Achaia Clauss και μαζί έναν ολόκληρο κόσμο
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Δεν θέλω να μαθαίνω από ήττες, θέλω να συνεχίσω να κερδίζω»
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε στη Daily Mail για την απόφαση να ασχοληθεί με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τους στόχους που θέλει να πετύχει
Αυτές είναι οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα
Η έρευνα του Great Place Τo Work διεξάγεται με ανώνυμα ερωτηματολόγια και στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους
Πρώτη θέση με εισπράξεις $56,5 εκατ. για το "Βασίλειο του Πλανήτη των Πιθήκων" στο αμερικανικό box office
Η ταινία ξεπέρασε τις προσδοκίες, καθώς προβλεπόταν να ανοίξει με 40 έως 50 εκατ. δολάρια
Η σκοτεινή πλευρά ενός διάσημου πίνακα
Πρόκειται για έναν από τους διασημότερους πίνακες, ο οποίος παρουσιάζει μια βουκολική άποψη της Αγγλίας
Eurovision 2024: Σε εξέλιξη ο τελικός – Η Ελλάδα έριξε τη «ζαριά» της
Στον τελικό συμμετέχουν συνολικά 25 χώρες και όχι 26, αφού η Ολλανδία αποκλείστηκε πριν μερικές ώρες
Λύθηκε το μυστήριο για το τοπίο του πίνακα της Μόνα Λίζα
Μια γεωλόγος και ιστορικός τέχνης της Αναγέννησης συμπεραίνει ότι το τοπίο που ζωγράφισε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι είναι υπαρκτό και αποακλύπτει πού βρίσκεται
Η παρθένα παραλία στους Αντίπαξους που το Maestro ανέδειξε ως την 5η καλύτερη στον κόσμο
Λίγες μέρες πριν τη μεγάλη πρεμιέρα της δεύτερης σεζόν του Maestro, την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40 στο MEGA, μια ακόμη είδηση έρχεται να επιβεβαιώσει τη δυναμική της σειράς και στον τουρισμό.
2 εκατ. ευρώ για μια εβδομάδα πολυτέλειας στον ωκεανό - Στα ύψη οι ναυλώσεις mega-yachts
Οι πωλήσεις υποχωρούν αλλά οι ναυλώσεις ανθίζουν