Οι επενδυτές είναι εκτεθειμένοι σε «σημαντικούς κινδύνους» από την ταχεία αύξηση της τιμής του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων, προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (European Securities and Markets Authority, ESMA).

«Τα κρυπτογραφημένα στοιχεία ενεργητικού (crypto assets) είναι πολύ επικίνδυνα και κερδοσκοπικά» και «οι καταναλωτές πρέπει να είναι σε εγρήγορση για τους κινδύνους από την αγορά και/ή τη διακράτησή τους, μεταξύ των οποίων και την πιθανότητα απώλειας όλων των χρημάτων», τονίζει χαρακτηριστικά στην εξαμηνιαία έκθεσή της η κορυφαία ευρωπαϊκή εποπτική Αρχή για τις κεφαλαιαγορές, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Σημειωτέον ότι η πλειονότητα των crypto assets δεν εποπτεύονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εξετάζει τώρα νέα νομοθεσία για την εποπτεία αυτών των αγορών.

Η τιμή του Bitcoin –που σήμερα διαμορφώνεται κοντά στα 55.000 δολάρια – εκτινάχθηκε περίπου 900% το τελευταίο έτος, με ώθηση τη στροφή κυρίως μικροεπενδυτών στην αγορά κρυπτονομισμάτων και άλλων εναλλακτικών επενδυτικών σχημάτων, εν μέσω πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto