Η εταιρεία εφαρμογών και παιχνιδιών για κινητά AppLovin Corp ετοιμάζεται για εισαγωγή στο αμερικανικό χρηματιστήριο με αρχική δημόσια εγγραφή η οποία θα αποτιμά την εταιρεία στα 30 δις δολάρια.

Η εταιρεία, η οποία υποστηρίζεται από τον γίγαντα ιδιωτικού κεφαλαίου KKR & Co Inc, ανακοίνωσε ότι επιδιώκει να αντλήσει 2,13 δις δολάρια μέσω της αρχικής δημόσιας εγγραφής με την πώληση 25 εκατ. μετοχών σε εύρος τιμής 75-85 δολάρια ανά μετοχή.

Το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει το 2020 πως η εταιρεία με έδρα το Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια, προσέλαβε την Morgan Stanley για τη δημόσια εγγραφή.

Η AppLovin ιδρύθηκε το 2012. Το 2020 ανακοίνωσε καθαρές ζημίες της τάξης των 126 εκατ. δολαρίων, έπειτα από καθαρά κέρδη 119 εκατ. το 2019. Ο τζίρος της εκτινάχθηκε 46% στο 1,45 δις δολάρια το 2020.

Πρόκειται για ακόμη μία εταιρεία παιχνιδιών για κινητά που επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει την εκρηκτική αύξηση ζήτησης βιντεοπαιχνιδιών που καταναλωτές που έμειναν σπίτια τους λόγω της πανδημίας. Προηγήθηκαν, τους προηγούμενους 18 μήνες, οι DraftKings Inc, Playtika Holding Corp και Roblox Corp.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street