Συνεχίζοντας το ράλι των τελευταίων εβδομάδων, το bitcoin ξεπέρασε την Τρίτη το φράγμα των 63.000 δολαρίων. Η τιμή του bitcoin αυξήθηκε κατά 5% τις τελευταίες 24 ώρες και έφτασε τα 63.171 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics, πριν υποχωρήσει ελαφρώς στα 62.653 δολάρια,  καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό, μία ημέρα πριν από την δημόσια εγγραφή της εταιρείας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων, Coinbase στον Nasdaq.

Η εισαγωγή των μετοχών της στη χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης θεωρείται ορόσημο για τους υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει και το Ethereum, το οποίο έφτασε επίσης σε ρεκόρ ύψους 2.205 δολαρίων.

«Αυτό είναι πολύ καλό και πολύ σημαντικό για τη βιομηχανία», δήλωσε στο CNBC ο Marcus Swanepoel, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης κρυπτονομισμάτων Luno, προσθέτοντας ότι αυτό θα «αυξήσει την εμπιστοσύνη και τη διαφάνεια στην αγορά των κρυπτονομισμάτων».

Η τιμή του Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους, καθώς ακόμα και θεσμικοί επενδυτές τοποθετούνται σε κρυπτονομίσματα.

Οι ένθερμοι υποστηρικτές του κλάδου θεωρούν ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν μια ασφαλή επένδυση, όμοια με αυτή του χρυσού, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διαφοροποίηση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων σε περιόδους οικονομικής κρίσης. Αλλά κορυφαίοι οικονομολόγοι όπως ο Joseph Stiglitz και ο Nouriel Roubini διαφωνούν κάθετα, υποστηρίζοντας ότι το bitcoin είναι εξαιρετικά ασταθές και αποτελεί όχημα για παράνομες συναλλαγές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto