Η εξόρυξη Bitcoin καταναλώνει 66 φορές περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια πλέον, σε σχέση με το 2015 και οι εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με την εξέλιξη αυτή, είναι πολύ πιθανόν να βρεθούν στο στόχαστρο, σύμφωνα με έκθεση της Citigroup Inc.

Σύμφωνα με την έκθεση, που επικαλείται στοιχεία του Cambridge University Center for Alternative Finance, έως τα μέσα Απριλίου, η παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας για το δίκτυο των Bitcoin άγγιξε σε ετήσια βάση τις 143 τεραβατώρες, περίπου 4% υψηλότερα από την ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της Αργεντινής το 2019.

«Όσο ανεβαίνει η αξία του Bitcoin, τόσο θα αυξάνει και η κατανάλωση ενέργειας» υποστηρίζουν οι αναλυτές της Citigroup.

Οι εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα έχουν αρχίσει να απασχολούν περιβαλλοντολόγους. Μάλιστα, η εκρηκτική αύξηση εξόρυξης Bitcoin στην Κίνα εγείρει ανησυχίες καθώς η δραστηριότητα αυτή βασίζεται σε μονάδες λιγνίτη. Ως εκ τούτου η Citigroup εκτιμά ότι ενδέχεται να υπάρξουν σχετικοί έλεγχοι και θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Ειδικότερα, τονίζεται ότι η εξόρυξη και η χρήση των «νομισμάτων» αυτών είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα και αναμένεται να υποβληθεί σε περιορισμούς και έλεγχο καθώς η δραστηριότητα επεκτείνεται.

Η διαδικασία εξόρυξη των Bitcoin πραγματοποιείται μέσω τεράστιων συστοιχιών υπολογιστών που απαιτούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας για να λειτουργήσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto