Με ένα μήνυμα στο twitter o Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, προαναγγέλλει τη δημιουργία ομάδας που θα ερευνήσει την πιθανότητα ενός ψηφιακού νομίσματος από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Britoin?» διερωτάται ο κ. Σουνάκ παρουσιάζοντας το «φιλόδοξο σχέδιο» ενίσχυσης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μέσω των δυνατοτήτων που παρέχει η τεχνολογία, ώστε να διασφαλιστεί ότι ο Ηνωμένο Βασιλείο θα αποτελέσει ηγέτιδα δύναμη του κλάδου αυτού.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, δημιουργείται μια ομάδα εργασίας, που θα διερευνήσει το ενδεχόμενο ενός νέο ψηφιακαού νομίσματος, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών.

«Όραμά μας είναι ένας τομέας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, πιο ανοικτός, πιο πράσινος και πιο τεχνολογικά προηγμένος. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη γνωστό ότι βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε περαιτέρωχρηματοοικονομικών υπηρεσιών» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι στόχος είναι δοδεί ώθηση στην ψηφιακή χρηματοδότηση: «Και αν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το εξαιρετικό δυναμικό της τεχνολογίας, θα παγιώσουμε τη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ως το κορυφαίο οικονομικό κέντρο στον κόσμο» υπογράμμισε.

Η βρετανική task force θα έχει ως επικεφαλής τον υποδιοικητή της BoE Jon Cunliffe και την γενική διευθύντρια Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ Katharine Braddick.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto