Κέρδη  παρουσιάζουνε οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, μετά τις χθεσινές πωλήσεις  τίτλων.

Έξι από τους 11 κυριότερους τομείς του δείκτη S&500 σημείωσαν άνοδο στην αρχή της συνεδρίασης  με τις εταιρείες του ενεργειακού τομέα να ενισχύονται σε ποσοστό 2,8%, καθώς σημειώθηκε άνοδο στην τιμή του πετρελαίου. Ο τεχνολογικός τομέας του δείκτη κατέγραψε κέρδη της τάξης του 0,5%.

«Η αισιοδοξία επέστρεψε και οδηγεί την αγορά σήμερα, καθώς οι επενδυτές συνειδητοποιούν ότι οι χθεσινές πωλήσεις ήταν υπερβολικές» δήλωσε η Fiona Cincotta, αναλυτής χρηματοοικονομικών αγορών στο City Index στο Λονδίνο.

Τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία και κέρδη οδήγησαν τον S&P 500 και τον Νasdaq στο υψηλότερο σημείο της τελευταίας εβδομάδας, αλλά οι αγορές εκφράζουν ανησυχία για αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και πιθανή αύξηση επιτοκίων.

Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen  δήλωσε χθες Τρίτη ότι δεν βλέπει πρόβλημα πληθωρισμού, υποβαθμίζοντας τις φήμες και τα σχόλια που κάνουν λόγο  για ενδεχόμενη αύξηση επιτοκίων για να σταματήσει η υπερθέρμανση της οικονομίας, καθώς το πρόγραμμα δαπανών του προέδρου Joe Biden φέρνει ανάπτυξη.

Αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σημειώθηκε τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η  ADP National Employment, καθώς οι εταιρείες έσπευσαν να αυξήσουν την παραγωγή τους εν μέσω αύξησης του της ζήτησης, που τροφοδοτείται από την κρατική ενίσχυση και την αύξηση των εμβολιασμών.

Πτώση σημείωσε η μετοχή της Boeing παρασύροντας στο άνοιγμα  τον Dow Jones, καθώς οι αξιωματούχοι της αεροπορικής ασφάλειας των ΗΠΑ ζητούν περαιτέρω εξηγήσεις και τεκμηρίωση για τα 737 ΜΑΧ υποσυστήματα. Ο δείκτης όμως γύρισε σε θετικό έδαφος  καταγράφοντας κέρδη της τάξης του  0,31%. Την ιδια στιγμή άνοδο της τάξης του 0,37% σημείωνε ο δείκτης S&P 500 και 0,05% ο Nasdaq.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street