Με αύξηση σε πωλήσεις και κέρδη, τόσο σε εταιρικό και ενοποιημένο επίπεδο, έκλεισε την οικονομική χρήση του 2020 ο όμιλος ΕΛΒΕ.

Συγκεκριμένα σε επίπεδο ομίλου παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 22,13%, στα 33,95 εκατ. ευρώ,  σημαντική αύξηση EBITDA (71,95%) και προ φόρων κερδών (164,84%) και ισχυρή άνοδο κατά 330,66% των μετά φόρων κερδών.

Σε επίπεδο εταιρείας η ΕΛΒΕ για την οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε 31 Δεκεμβρίου 2020 παρουσίασε αύξηση σε πωλήσεις κατά 146,70%, οι οποίες ανήλθαν σε 15,35 εκατ. ευρώ, αύξηση EBITDA (103,90%) και προ φόρων κερδών (78,77%) και ισχυρή άνοδο κατά 94,40% των μετά φόρων κερδών.

Ο όμιλος και η εταιρεία διατήρησαν την ισχυρή χρηματοοικονομική τους κατάσταση. Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία που αποτιμώνται στην εύλογη αξία μέσω αποτελεσμάτων, ανήλθαν σε 3,22 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα και οι καταθέσεις του ομίλου ανήλθαν σε 4,89 εκατ. ευρώ και της εταιρείας σε 3,69 εκατ. ευρώ.

Εκτιμήσεις για το 2021

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δραστηριότητες σε επίπεδο εταιρείας δεν επηρεάζονται άμεσα από την εξέλιξη της πανδημίας, οπότε η διοίκηση αναμένει και η τρέχουσα χρήση να είναι κερδοφόρος.

Επιπλέον, η ΕΛΒΕ προσπαθεί να αναπτύξει περαιτέρω τις πωλήσεις στο εξωτερικό και ήδη έχει εξασφαλίσει για την τρέχουσα χρήση συμβόλαια από τη γερμανική αστυνομία, το γερμανικό στρατό και τους γερμανικούς σιδηρόδρομους.

Στον τομέα των φωτοβολταϊκών, η εταιρεία έχοντας εξασφαλίσει τη γη, έχει ήδη υποβάλλει αιτήσεις έκδοσης όρων σύνδεσης και αδειών παραγωγής για κατασκευή φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος της τάξεως των 20 MW.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις