Δύο νέα πλοία πρόσθεσε στον στόλο της η Castor Maritime  αντί 40 εκατ. δολαρίων.

Η εισηγμένη στον NASDAQ ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Κύπρο απέκτησε δυο panamax πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου έτους ναυπήγησης 2013 και 2014 αντί 19,06 εκατ. δολ και 21,0 εκατ. δολ αντιστοίχως.  Οι εξαγορές αναμένεται να ολοκληρωθούν με την παράδοση των πλοίων το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους .

Το panamax κατασκευής 2013 θα παραδοθεί στην εταιρεία συνοδευόμενο με  χρονοναύλωση με ημερήσιο μεικτό ναύλο 11.650 δολ  και με εκτιμώμενη εναπομείνουσα διάρκεια περίπου 2 έως 4 μηνών.

Η συμφωνία για το panamax κατασκευής 2014 περιλαμβάνει ένα μηχανισμό καθορισμού  της τελικής τιμής αγοράς σύμφωνα με τον οποίο σε περίπτωση που η παράδοση του πλοίου γίνει μετά την 20 Ιουλίου 2021, η τιμή αγοράς μειώνεται κατά 10.500  δολ ανά ημέρα και μέχρι την στιγμή που ο πωλητής θα ανακοινώσει την έγκυρη ημέρα παράδοσης.

Η Castor Maritime παρέλαβε επίσης « Magic Vela» ένα panamax που αγόρασε τον προηγούμενο Απρίλιο.

Ο Πέτρος Παναγιωτίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Castor, σχολίασε ότι με την αγορά των δυο πλοίων και την ολοκλήρωση παραλαβής όλων των υπολοίπων ο στόλος της εταιρείας θα αποτελείται από 26 πλοία εκ των οποίων 18 μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου και οκτώ δεξαμενοπλοίων

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία