Συνεχίζεται η πορεία ανάρρωσης των κρυπτονομισμάτων μετά τους κλυδωνισμούς των προηγούμενων ημέρων. Αν και σήμερα την… τιμητική του έχει το Ethereum.

Συγκεκριμένα, το δεύτερο κυριότερο digital νόμισμα καταγράφει άνοδο της τάξεως του 8% στα 2.587 δολάρια, αν και στα επίπεδα αυτά παραμένει σε ποσοστό 40% πιο χαμηλά από τα ιστορικά υψηλά των 4.300 δολαρίων, που «έπιασε» τον περασμένο μήνα.

Το κορυφαίο στον κλάδο Bitcoin ξεκίνησε επίσης την εβδομάδα ανοδικά, αν και με μικρότερη αύξηση της τάξεως του 3,7% στα 36.977 δολάρια.

Το Bitcoin κατάφερε να αφήσει πίσω του το πρόσφατο sell off καταφέρνοντας να καλύψει αρκετές από τις απώλειες που είχε καταγράψει, ωστόσο και πάλι οδεύει να κλείσει το μήνα στο «κόκκινο» με πτώση κατά τουλάχιστον 35%. Στα επίπεδα αυτά, βρίσκεται πολύ κάτω από τα υψηλά των 65.000 δολαρίων τον Απρίλιο.

Παρά το γεγονός ότι το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον θα κρατήσει… «ζωντανή» την αγορά των κρυπτονομισμάτων, είναι σαφές ότι αυξάνονται οι πιέσεις για την στενότερη επόπτευση των συναλλαγών με digital νομίσματα κυρίως από την Κίνα, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι θα βάλει φραγμούς και στις εξορύξεις crypto.

Αντιστοίχως, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας, Χαρουχίκο Κουρόντα, σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η δραστηριότητα στον κλάδο είναι κυρίως κερδοσκοπική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News