Την εκτίμηση ότι η κεφαλαιοποίηση της REDS, της θυγατρικής του ομίλου Ελλάκτωρ στην ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων, μπορεί να τριπλασιαστεί από τα 110 εκ. ευρώ που είναι σήμερα, έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γιώργος Κωνσταντινίδης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο επικεφαλής της εταιρίας σημείωσε το γεγονός πως η αξία της μετοχής της εισηγμένης βρίσκεται στα επίπεδα των 2 ευρώ, κάτι που «είχε να συμβεί πολλά χρόνια», όπως σημείωσε. Ο ίδιος απέδωσε το comeback στην αλλαγή της εικόνας για την εταιρία από τους επενδυτές μετά τις αλλαγές στην Ελλάκτωρ αλλά και στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για την αξιοποίηση του ακινήτου του Καμπά στα Μεσόγεια.

Ως προς το συγκεκριμένο project, σύμφωνα με τον ίδιο, οι επενδύσεις σε βάθος πενταετίας, οπότε και θα αναπτυχθεί πλήρως θα κυμανθούν στα 150 με 200 εκ. ευρώ, ενώ η διοίκηση έχει ξεκινήσει τη διαδικασία επικαιροποίησης του master plan καθώς έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που εκπονήθηκε. Ο κ. Κωνσταντινίδης έκανε γνωστό ότι σε τέσσερις με πέντε μήνες από σήμερα θα έχει επικαιροποιηθεί, διευκρινίζοντας πως δεν θα αφορά στις χρήσεις αλλά στον τρόπο αξιοποίησης τους. Μετά την ανακοίνωση του οριστικού master plan, εκτίμησε ότι θα απαιτηθεί ένας χρόνος για τις αδειοδοτήσεις και το έργο θα έχει ολοκληρωθεί συνολικά σε τέσσερα χρόνια από το προαναφερόμενο στάδιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της REDS υποστήριξε ότι τόσο ο Καμπάς όσο και τα υπόλοιπα ακίνητα που σκοπεύει να αναπτύξει η εταιρία θα χρηματοδοτηθούν και από τράπεζες αλλά και από άλλους επενδυτές στους οποίους η θυγατρική της Ελλάκτωρ θα προστρέξει για συνεργασίες.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου των έργων», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, χωρίς όμως να αποκλείει και την αξιοποίηση κι άλλων ευκαιριών. Μάλιστα σε ερώτηση που έγινε για το αν η REDS ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του ακινήτου στις Γούρνες Ηρακλείου, απάντησε πως «μας ενδιαφέρει κι εξετάζουμε τη συμμετοχή μας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο έργο της Μαρίνας Αλίμου που τρέχει η REDS κατόπιν της σύμβασης που υπέγραψε με το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνοντας πως οι εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη: «Για δύο χρόνια προβλέπεται ο εξωραϊσμός της Μαρίνας και για τα επόμενα δύο χρόνια η ολοκλήρωση της επένδυσης», θύμισε για να τονίσει πως «το έργο θα αποτελεί σημείο αναφορά στην αναπτυσσόμενη Ριβιέρα του παραλιακού μετώπου της Αττικής».

Ως προς την πώληση του ακινήτου στη Ρουμανία, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε πως «ισχύει η απόφαση» σημειώνοντας ότι «η διάθεση του εξετάζεται από την αρχή», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με περισσότερους επενδυτές.

Σε σχέση με το ακίνητο στην Ακαδημία Πλάτωνος, ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι η εταιρία βρίσκεται σε αναμονή των αποφάσεων της κυβέρνησης και του υπουργείου Πολιτισμού για την απαλλοτρίωση.

Τέλος αναφορικά με την πορεία του Smart Park ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι μετά την άρση του lockdown ο τζίρος των καταστημάτων επανέρχεται. Όπως είπε η επισκεψιμότητα έχει πολλαπλασιαστεί. Καθημερινά καταγράφονται 8.000 επισκέπτες και τα Σαββατοκύριακα 20.000 ημερησίως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα