Την… λατρεία της γενιάς των millennials (ήτοι των γεννημένων μεταξύ 1981 και 1996) με την αγορά των κρυπτονομισμάτων επιβεβαιώνει έρευνα του CNBC, σύμφωνα με την οποία σχεδόν οι μισοί από τους εκατομμυριούχους της γενιάς αυτής έχουν τουλάχιστον το 25% της περιουσίας τους σε crypto.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 47% των εκατομμυριούχων millennials έχει το 25% της περιουσίας του σε ψηφιακά νομίσματα, ενώ το ένα τρίτο αυτών έχει τουλάχιστον το 50% της περιουσίας του σε crypto.

Τα αποτελέσματα αυτά αντανακλούν και το χάσμα γενιάς που παρουσιάζει ο κλάδος, δεδομένου πως οι νεότεροι επενδυτές «έπιασαν» την ανερχόμενη τάση της αγοράς νωρίς και έσπευσαν να επενδύσουν και να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη από το ράλι των ψηφιακών νομισμάτων.

Αντιθέτως, οι εκατομμυριούχοι μεγαλύτερης ηλικίας εμφανίζονται πολύ πιο επιφυλακτικοί απέναντι στα crypto. Από το σύνολο των Αμερικανών εκατομμυριούχων το 83% δεν διαθέτει assets σε κρυπτονομίσματα και μόλις ένας στους δέκα διατηρεί το 10% της περιουσίας του σε crypto. To όριο του 10% αφορά κυρίως τους μεγιστάνες της λεγόμενης γενιάς των baby boomers, ήτοι αυτών που έχουν γεννηθεί μεταξύ 1946 και 1964.

Το χάσμα γενεών είναι ακόμη πιο έντονο όταν η συζήτηση φτάνει στα NTFs (non fungible tokens) ή αλλιώς μη ανταλλάξιμα νομίσματα. Η πλειονότητα των εκατομμυριούχων δεν ξέρουν καν τι είναι, όμως μεταξύ των εκατομμυριούχων της γενιάς των millennials τα δύο τρίτα υποστηρίζουν πως τα NTFs είναι η… επόμενη, «καυτή» επένδυση.

Μεταξύ των εκατομμυριούχων millennials περίπου οι μισοί έχουν ήδη επενδύσεις σε NTFs και ένα 40% δεν διαθέτει ακόμη NTFs, αλλά μελετά σοβαρά να επενδύσει σε μη ανταλλάξιμα νομίσματα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα
«Θα έρθουν ζημιές στο μέγεθος κρατών», προειδοποιεί ο Μάικλ Μπέρι
Kρυπτονομίσματα |

Ο Μάικλ Μπέρι προειδοποιεί για τη «Μητέρα όλων των Κραχ»

Ο άνθρωπος που στοιχημάτισε κατά των ενυπόθηκων δανείων και κέρδισε τεράστια ποσά από την κρίση του 2008, προειδοποιεί τώρα για τον κίνδυνο ζημιών «στο μέγεθος κρατών» σε περίπτωση που υπάρξει υποχώρηση τιμών στα κρυπτονομίσματα και τις meme μετοχές

Crypto: Δωρεές και σε κρυπτονομίσματα θα δέχεται το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα
Crypto |

Crypto: Δωρεές και σε κρυπτονομίσματα θα δέχεται το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

Σύμφωνα με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για τις δωρεές σε κρυπτονομίσματα θα τηρούνται όλοι οι κανόνες που ορίζει ο νόμος περί χρηματοδοτήσεων, αν και η προέλευση του χρήματος θα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί