Η ByteDance, ιδιοκτήτρια εταιρεία της δημοφιλούς εφαρμογής TikTok, είδε τα έσοδά της κατά τη διάρκεια του 2020 να υπερδιπλασιάζονται.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το δίκτυο CNBC, η εταιρεία είχε την χρονιά που μας πέρασε συνολικά έσοδα ύψους 34,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή κατέγραψε ετήσια αύξηση 111%, όπως ανακοίνωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας στους εργαζόμενους. Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 93% φτάνοντας στα 19 δισεκατομμύρια.

Η ByteDance είχε στο τέλος του 2020 1,9 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε όλες τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες τις οποίες διαχειρίζεται, στις οποίες περιλαμβάνεται το δημοφιλές TikTok, η κινεζική εκδοχή του το Douyin και η ειδησεογραφική εφαρμογή Toutiao, μεταξύ άλλων.

Η εταιρεία προσέλαβε την περασμένη χρονιά πρώην εκτελεστικό στέλεχος της Xiaomi στη θέση του νέου οικονομικού διευθυντή, κίνηση που ίσως υποδηλώνει ότι υπάρχουν διεργασίες για να εισαχθεί η εταιρεία στο χρηματιστήριο.

Για το 2020 η ByteDance είχε επίσης λειτουργικές απώλειες ύψους 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι λειτουργικών κερδών 684 εκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη χρονιά, ανέφερε άτομο που διατήρησε την ανωνυμία του. Οι απώλειες οφείλονται κυρίως στο κόστος αποζημίωσης μεριδίων προς τους μετόχους.

Η κινεζική ιντερνετική εταιρεία έχει κατορθώσει να επιτύχει διεθνή επιτυχία μέσω του TikTok, την εφαρμογή με τα μικρής διάρκειας μουσικά βίντεο. Η διαφήμιση παραμένει καθοριστικός παράγοντας των εσόδων της ByteDance, αν και η εταιρεία έχει ξεκινήσει να προωθείται και σε άλλους τομείς όπως του gaming.

Η ByteDance ήταν μεταξύ των κινεζικών εταιρειών που χαρακτηρίστηκαν «απειλή για την εθνική ασφάλεια» από την προηγούμενη αμερικανική κυβέρνηση, τον περασμένο Αύγουστο, με αποτέλεσμα να επηρεαστούν οι δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την Wall Street Journal μία συμφωνία πώλησης του TikTok έχει «αποθηκευτεί επ’ αόριστο».

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν έλειψαν ούτε στην Κίνα καθώς η ByteDance ενεπλάκη σε μία ευρεία υπόθεση διερεύνησης από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας. Το Douyin, η κινεζική εκδοχή του TiKTok, μαζί με άλλες 104 εφαρμογές εξετάστηκαν από την Διεύθυνση Κυβερνοδιαστήματος της Κίνας για παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων και τους ζητήθηκε να διορθώσουν το πρόβλημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία