Θέμα ωρών ήταν τελικά η κάλυψη της αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank έως του ποσού των 800 εκατ. ευρώ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ζήτηση στην ιδιωτική τοποθέτηση που διενεργείται στο εξωτερικό ήταν αρκετή για την επίτευξη του στόχου.

Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η συνδυασμένη προσφορά εντός και εκτός Ελλάδος και τα πρώτα μηνύματα προεξοφλούν την επιτυχία του εγχειρήματος. Σύμφωνα με χρηματιστηριακά γραφεία, οι επενδυτές στο εξωτερικό έχουν καλύψει ήδη περί τα 640 εκατ. ευρώ και παράλληλα τρέχει η δημόσια προσφορά στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πηγές, το 50% της ζήτησης προέρχεται από υφιστάμενους μετόχους, με βάση την καταγραφή τους σήμερα και το υπόλοιπο από νέους. Ως προς Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), εκτιμάται ότι συμμετάσχει μερικώς στην αύξηση, μειώνοντας το ποσοστό του από το 11% σήμερα, στα επίπεδα του 8% – 9%.

Από την άλλη, η πλευρά Πόλσον θα κάνει χρήση όλων των δικαιωμάτων του και θα μετάσχει κανονικά στην έκδοση.

Τιμή στόχος 1 ευρώ plus

Στην Alpha Bank υπάρχει αισιοδοξία τόσο για την υπερκάλυψη της έκδοσης, όσο και για τη διαμόρφωση του τιμήματος ανά νέα μετοχή στα επίπεδα του 1 ευρώ.
Πρόκειται για στόχο που είχε εξ αρχής θέσει η διοικητική ομάδα της Alpha Bank για την προστασία των υφιστάμενων μετόχων της.

Μπορεί να αμφισβητήθηκε την ημέρα που έγιναν γνωστές οι προθέσεις της για την κεφαλαιακή ενίσχυση, καθώς οι απώλειες έφτασαν στο 27% και καταγράφηκε ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 0,868 ευρώ, η αντίδραση ωστόσο της αγοράς ήταν άμεση.

Μέσα σε λίγες ημέρες η μετοχή επανήλθε πάνω από τα 1,10 ευρώ και πλέον όλα δείχνουν ότι η στόχευση για «1 ευρώ plus» είναι ρεαλιστική.
Ετσι, η Alpha Bank θα συγκεντρώσει κατά τα φαινόμενα μέσα στο επόμενο δεκαήμερο τα κεφάλαια που ζητεί, τα οποία θα της επιτρέψουν να εκτελέσει με άνεση το στρατηγικό πλάνο με την κωδική ονομασία «Tomorrow».

Το σχέδιο του CEO της Βασίλη Ψάλτη, πέραν της πλήρους εξυγίανσης του ισολογισμού της τράπεζας, προβλέπει τον μετασχηματισμό του ομίλου σε ένα αποδοτικό, ασφαλές και κερδοφόρο σχήμα, ικανό να χρηματοδοτήσει επαρκώς την πραγματική οικονομία και να διεκδικήσει υψηλά μερίδια στα νέα δάνεια που θα διατεθούν μέσω των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις