Τις επόμενες ημέρες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν οι περισσότερες πληρωμές για τους επαγγελματίες της εστίασης που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους 340 εκατ. ευρώ για την επανεκκίνηση της εστίασης.

Έτσι, τουλάχιστον 10.000 επιχειρήσεις εστίασης αναμένεται να πληρωθούν αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη υποβληθεί περίπου 30.000 αιτήσεις ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι από το πρόγραμμα να ενισχυθούν συνολικά περίπου 35.000 επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τη δράση συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ, με την οποία οι επιχειρήσεις εστίασης επιδοτούνται με κεφάλαιο κίνησης για τα λειτουργικά τους έξοδα έως 100.000 ευρώ, βάσει του 7% του τζίρου του 2019.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Ιουλίου 2021 ενώ μέχρι σήμερα περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις έχουν μπει στην πλατφόρμα υποβάλλοντας αίτηση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» τόνισε ότι «αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν τουλάχιστον από 10.000 επαγγελματίες της εστίασης», όπως τόνισε μάλιστα πρόκειται για την ταχύτερη εκκαθάριση ΕΣΠΑ στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

«Η αίτηση έγινε 14/5, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες πληρωμές και το μεγαλύτερο κομμάτι πληρωμών έρχεται», σημείωσε.


Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Χατζηδάκης: Στην Ουάσιγκτον για την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Οικονομία |

Στην Ουάσιγκτον ο Χατζηδάκης για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής, Γιώργος Χριστόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΔΔΗΧ, Δημήτρης Τσάκωνας