Εκατομμύρια οπαδοί του Ρότζερ Φέντερερ, που επιθυμούν διακαώς να έχουν κάποιο αναμνηστικό από την εντυπωσιακή καριέρα του Ελβετού τενίστα, το καλοκαίρι θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία.

Ο επί 20 φορές πρωταθλητής του Grand Slam, που θεωρείται από πολλούς ως ο μεγαλύτερος παίκτης που έχει περάσει ποτέ από το άθλημα, ανακοίνωσε ότι θα βγάλει στο σφυρί διάφορα αντικείμενά του τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στον Οίκο Christie’s για να συγκεντρώσει χρήματα για το ίδρυμά του.

Σε μια δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου θα τεθούν προς πώληση 20 αντικείμενα, ένα από κάθε τίτλο του Grand Slam. Οι τιμές θα κυμαίνονται από 3.000 – 70.000 στερλίνες (97.146,00 δολάρια ).

Μεταξύ αυτών, η ενδυμασία και η ρακέτα από τον τελικό του 2009 έναντι του Robin Soderling και παπούτσια καλυμμένα με την κόκκινη σκόνη του Roland Garros.

Οι θαυμαστές και οι συλλέκτες θα μπορούν επίσης να υποβάλουν προσφορά για τη ρακέτα του 2007 που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια του δεύτερου από τους τρεις τελικούς του στο Wimbledon εναντίον του αντιπάλου του, Rafa Nadal.

«Κάθε κομμάτι σε αυτούς τους πλειστηριασμούς αντιπροσωπεύει μια στιγμή στην καριέρα μου στο τένις και μου δίνει τη δυνατότητα να μοιραστώ ένα μέρος του προσωπικού μου αρχείου με τους θαυμαστές μου σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Federer.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι τα έσοδα θα υποστηρίξουν το Ίδρυμα Roger Federer για να μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να παρέχουμε εκπαιδευτικούς πόρους σε παιδιά στην Αφρική και την Ελβετία».

Μια δεύτερη διαδικτυακή δημοπρασία πραγματοποιείται τον Ιούλιο με 300 είδη χαμηλότερης τιμής, όπως τα βραχιολάκια που φορούσε ο Federer κατά τη διάρκεια του 1.500ου επαγγελματικού του αγώνα σε ένα τουρνουά στη Βασιλεία.

Ο οίκος δημοπρασιών εκτιμά ολόκληρη τη συλλογή στο 1 εκατομμύριο στερλίνες, αλλά ελπίζει να φτάσει σε  1,5 εκατομμύρια στερλίνες (2,08 εκατομμύρια δολάρια).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport