Η Check Point Software Technologies, πάροχος λύσεων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την υποστήριξη πολλαπλών cloud μέσω της ενσωμάτωσης του Check Point CloudGuard στο Alibaba Cloud.

Το Alibaba Cloud αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ψηφιακής νοημοσύνης και της τεχνολογίας του Alibaba Group, παγκόσμιου ηγέτη στο cloud computing και την τεχνητή νοημοσύνη. Οι πελάτες του Alibaba Cloud θα επωφεληθούν από την ενισχυμένη ασφάλεια δικτύου cloud και τη διαχείριση του, ενώ άλλοι οργανισμοί έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν το Alibaba Cloud στα multi-cloud περιβάλλοντα τους.

Σύμφωνα με την Gartner, το 81% των οργανισμών υιοθετούν μια multi-cloud στρατηγική για να τους παρέχει την ελευθερία να χρησιμοποιούν το καλύτερο δυνατό cloud για κάθε workload. Όταν προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια σε ένα τέτοιο περιβάλλον, οι οργανισμοί απαιτούν δυνατότητα παρακολούθησης και ευκολία διαχείρισης.

Μέσω της ενοποίησης, οι οργανισμοί θα επωφεληθούν από την προηγμένη ασφάλεια και ορατότητα σε ολόκληρη την υποδομή cloud τους, συμπεριλαμβανομένων των υπολογιστικών στοιχείων και των workloads, διατηρώντας παράλληλα τη συνεχή συμμόρφωση χάρη στην ικανότητα:

  • Ανάπτυξης προηγμένων δυνατοτήτων ασφαλείας, όπως firewall, Intrusion Prevention System (IPS), έλεγχο εφαρμογών, Internet Protocol Security Virtual Private Network (IPsec VPN), antivirus, threat prevention, anti-bot και άλλα.
  • Δυνατότητα παρακολούθησης σε ολόκληρη την υποδομή cloud μέσω μίας πλήρως ενοποιημένης, ενσωματωμένης cloud native λύσης.
  • Κατάκτηση και διατήρηση της συμμόρφωση μέσω μιας ισχυρής βιβλιοθήκης σύμφωνων κανόνων συμμόρφωσης και διακυβέρνησης, καθώς και εύκολη προσαρμογή με το εργαλείο Check Point’s Governance Specification Language (GSL).

Το Check Point CloudGuard Posture Management επιτρέπει στους οργανισμούς να βλέπουν και να αξιολογούν την κατάσταση ασφαλείας τους στο cloud σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Alibaba Cloud, και να εντοπίζουν και να αποκαθιστούν λανθασμένες ρυθμίσεις.

H Check Point Software επεκτείνει επίσης τις υπάρχουσες δυνατότητες του Check Point CloudGuard Network Security ώστε να περιλαμβάνει υψηλή διαθεσιμότητα και διαχείριση για το Alibaba Cloud με προηγμένη πρόληψη απειλών που διαχειρίζεται ένα ενοποιημένο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί