Σημαντική αύξηση της τάξης του 24,64% κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές προς την Ολλανδία κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Ολλανδίας που δημοσιοποίησε το γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών στη Χάγη.

Την ίδια στιγμή αυξήθηκαν και οι εισαγωγές της χώρας μας από την Ολλανδία, με ρυθμούς κατά 50% χαμηλοότερους, ήτοι κατά 12,32%, με αποτέλεσμα να συρρικνωθεί το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της Ελλάδας κατά 8,89%.

Συνολικά, ο όγκος του διμερούς εμπορίου παρουσίασε αύξηση 14,53%.

Όσον αφορά τις ελληνικές εξαγωγές ανά κατηγορία προϊόντος, τη σημαντικότερη αύξηση κατέγραψαν οι εξαγωγές φαρμάκων, τα φρούτα και λαχανικά, τα ιχθυηρά και τα ηλεκτρικά μηχανήματα.

Όσον αφορά τις εισαγωγές της Ελλάδος από την Ολλανδία, την μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν τα πετρελαιοειδή, τα ηλεκτρικά μηχανήματα και τα φάρμακα, ενώ αξισοημείωτη μείωση κατέγραψαν οι εισαγωγές κρεάτων το συγκεκριμένο διάστημα, κατά 32,43%, καθώς και των γαλακτοκομικών κατά 15%.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
UFBB – Υπόθεση για δύο το μεγάλο ΣΔΙΤ των 870 εκατ. ευρώ
Οικονομία |

UFBB: Υπόθεση για δύο το μεγάλο ΣΔΙΤ των 870 εκατ. ευρώ

Το UFBB θα δημιουργήσει περισσότερες από 750.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps και στοχεύει στην επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων συνδεσιμότητας του ευρωπαϊκού σχεδίου της «Κοινωνίας των Gigabit».