Με απώλειες έκλεισε η μέρα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τον αρνητικό τόνο είχαν δώσει από το πρωί οι αγορές της Ασίας με τη Wall Street να ακολουθεί επίσης στην ίδια κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός Dax υποχώρησε κατά 0,64% στις 15.519,13 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 0,42% στις 6.996,08 μονάδες και ο CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.531,92 μονάδες μειωμένος κατά 0,71%.

Στο ίδιο μοτίβο και η περιφέρεια, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να καταγράφει πτώση 0,83% στις 25.086,55 μονάδες και τον ισπανικό IBEX 35 να χάνει 0,87% στις 8.699,20 μονάδες.

O πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε κάμψη για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ύψους 0,51% στις 458,77 μονάδες. Συνολικά 104 εταιρείες του δείκτη έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου και από αυτές το 64,4% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Σε γενικές γραμμές σημαντικές πιέσεις δέχτηκαν οι τεχνολογικές μετοχές, όπως και στην αμερικανική αγορά, όχι μόνο εν αναμονή των κρίσιμων αποτελεσμάτων των αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών απόψε όσο κυρίως της έκβασης της διήμερης συνεδρίασης της αμερικανικής Fed, που ολοκληρώνεται αύριο.

Εξάλλου και το ΔΝΤ στη νέα έκθεση του για την παγκόσμια οικονομία επεσήμανε πως, αν και δεν αλλάζει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, εντοπίζει αυξανόμενη αβεβαιότητα για τις οικονομικές προοπτικές λόγω της αναζωπύρωσης της πανδημίας και της ανισότητας στο ρυθμό των εμβολιασμών μεταξύ ανεπτυγμένου και αναπτυσσόμενου κόσμου.  «Η ανάκαμψη… δεν είναι διασφαλισμένη ούτε σε χώρες όπου τα κρούσματα είναι πολύ χαμηλά για όσο διάστημα ο ιός εξακολουθεί να κυκλοφορεί αλλού» προειδοποίησε χαρακτηριστικά το Ταμείο, προκαλώντας ανησυχία στους επενδυτές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές