Σε αρνητικό έδαφος κινούνται σήμερα οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους επενδυτές να κρατούν στάση αναμονής εν όψει των ανακοινώσεων οικονομικών αποτελεσμάτων από σημαντικούς ομίλους, αλλά και της αυριανής ολοκλήρωσης της συνεδρίασης της Fed. Εξάλλου, χθες είχε προηγηθεί μια ακόμη συνεδρίαση με ρεκόρ!

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης θα ανακοινώσουν αποτελέσματα μεταξύ άλλων η Alphabet, η Microsoft και η Apple. Χθες είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Tesla πως κατέγραψε για πρώτη φορά τριμηνιαία καθαρά κέρδη πάνω από το όριο του ενός δισ. δολαρίων επί εσόδων ύψους 11 δισ. δολαρίων.

Σήμερα ξεκίνησε και η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία δεν αναμένεται μεν να οδηγήσει σε αλλαγή πολιτικής από το συμβούλιο, αλλά οι επενδυτές περιμένουν με ενδιαφέρον και αγωνία να διαπιστώσουν την αντίδραση της Τράπεζας απέναντι στο αυξημένο ρίσκο που προκαλεί η αναζωπύρωση της πανδημίας για την αμερικανική, αλλά και παγκόσμια οικονομία.

Έτσι, λοιπόν, στο ταμπλό αυτή την ώρα ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,35% ή 128 μονάδες στις 35.022 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση κατά 1,27% στις 14.652 μονάδες και ο S&P 500 πέφτει 0,55% στις 4.397 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου χάνει άλλες πέντε μονάδες βάσης, στο 1,248%% και στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,181.

Στην αγορά των commodities, το αργό κατάφερε να «γυρίσει» σε θετικό έδαφος με μικρή άνοδο που το έφερε στα 72 δολάρια, ενώ ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,11% στα 1.797 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street