Ο όρος Altcoin (ήτο Alternative Coin) δημιουργήθηκε για να «αγκαλιάσει» οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα της αγοράς των ψηφιακών νομισμάτων πέραν του Bitcoin. Με λίγα λόγια, οποιοδήποτε ψηφιακό νόμισμα δημιουργήθηκε μετά το Bitcoin, το 2009, μπορεί να θεωρείται Altcoin, με κάποια από αυτά να μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά μαζί του και άλλα να βασίζονται σε διαφορετική τεχνολογία.

Σύμφωνα με την Coinmarketcap.com η αγορά των crypto έχει φτάσει πλέον να αριθμεί πάνω από 11.000(!) Altcoins.

Αυτό που άλλαξε με την πάροδο του χρόνου, δεν έχει να κάνει μόνο με το συνολικό μέγεθος της αγοράς των crypto και τον αριθμό των ψηφιακών νομισμάτων, αλλά και τις ισορροπίες μεταξύ των Altcoins και του κορυφαίου Bitcoin.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με την TradingViews, μόλις στις αρχές της χρονιάς, το Bitcoin αναλογούσε σε πάνω από το 70% της αγοράς των crypto. Όμως, μέσα σε ένα εξάμηνο περίπου, ήτοι μέχρι τα τέλη Ιουλίου, το μερίδιο αγοράς του Bitcoin είχε υποχωρήσει δραστικά στο 49% της ύψους 1,6 τρισ. δολαρίων αγοράς των crypto. Μάλιστα, το δεύτερο ισχυρότερο νόμισμα, το Ether και έτερα Altcoins, κερδίζουν συνεχώς έδαφος, τροφοδοτώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο.

Ειδικά το Ether, μετά την αναβάθμιση που έκανε χθες στο λογισμικό του μηχανισμού blockchain κερδίζει τις εντυπώσεις, αν και ήδη η πορεία του, τις προηγούμενες εβδομάδες, φανέρωνε την υψηλή επενδυτική του δυνατότητα. Συνολικά αυτή την εβδομάδα, το δεύτερο κυριότερο ψηφιακό νόμισμα «έπιασε» νέο υψηλό διμήνου ωθώντας τα συνολικά του κέρδη για τη χρονιά στο 280%(!), μια επίδοση κατά πολύ υψηλότερη από το 40% που καταγράφει για την ίδια περίοδο το Bitcoin.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από μόνη της η κερδοφόρα τάση του Ether πάνω από τα 2.700 δολάρια και ολοταχώς προς την κατεύθυνση των 3.000 δολαρίων εκτιμάται πως ανέβασε την κεφαλαιοποίηση του πάνω από τα 335 δισ. δολάρια και συνάμα τη συνολική αξία της αγοράς των crypto στα 1,7 τρισ. δολάρια!

Την ίδια ώρα το Bitcoin μπορεί να μετρά ένα εντυπωσιακό ρεκόρ στα 65.000 δολάρια τον Απρίλιο, όμως έκτοτε έχει παρουσιάσει έντονες διακυμάνσεις. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες βρέθηκε κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων και τις τελευταίες ημέρες κινείται γύρω από το «μαξιλάρι» των 40.000 δολαρίων. Σήμερα, πάντως κατάφερε να «πιάσει» νέο υψηλό σχεδόν τριών μηνών στα 42.806 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News