Φλερτάρει αλλά δεν καταφέρνει να περάσει το ψυχολογικό και τεχνικό όριο των 40.000 δολαρίων το bitcoin, που τις τελευταίες ημέρες έχει δεχτεί νέο γύρο πιέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως νωρίτερα είχε υποχωρήσει κατά 6,1% έως και στα 37.326 δολάρια, συμπληρώνοντας έτσι ένα τριήμερο σερί απωλειών, αν και κατόρθωσε να σταθεροποιηθεί λίγο πάνω από τα 39.200 δολάρια.

«Το Bitcoin επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος, αφού οι τιμές σκόνταψαν σε τοίχο αντίστασης γύρω στα 40.000 δολάρια» σχολίασε χαρακτηριστικά σε σημείωμα του ο Κρεγκ Έρλαμ της OANDA, επισημαίνοντας ότι το σημείο αντίστασης εντοπίζεται στα 36.000 δολάρια.

Θυμίζουμε ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες, το κυριότερο ψηφιακό νόμισμα είχε πέσει κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων πυροδοτώντας σημαντικές πιέσεις σε όλο τον κλάδο των crypto. Έκτοτε κατάφερε να ανακάμψει και μάλιστα μέσα στο Σαββατοκύριακο είχε «πιάσει» νέο υψηλό δυόμισι μηνών έως και στα 42.600 δολάρια, όμως τελικά δεν μπόρεσε να κρατηθεί πάνω από το «μαξιλάρι» των 40.000 δολαρίων.

Πάντως, η πλειονότητα των αναλυτών «βλέπει» τη διακύμανση του να παραμένει το επόμενο διάστημα μεταξύ των 30 και 40 χιλιάδων και κυρίως προς το ανώτατο όριο του πλαισίου αυτού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα