Μια δωρεά από τις ΗΠΑ 500.000 δόσεων εμβολίων έφθασε στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη και τη Γάζα σήμερα, καθώς Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι εργάζονται προκειμένου να αυξήσουν τους εμβολιασμούς και να αντιμετωπίσουν την αύξηση των νέων μολύνσεων, ενώ εγείρουν απαιτήσεις σε ομάδες εργαζομένων να κάνουν το εμβόλιο.

Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να χορηγούν εμβόλια τον Φεβρουάριο, αλλά παρότι αγόρασαν ή έλαβαν αυτό που οι αξιωματούχοι τους αποκάλεσαν «πληθώρα εμβολίων», η χορήγησή τους βρίσκεται μόλις στο 35% των Παλαιστινίων που είναι σε ηλικία που μπορούν να εμβολιαστούν στη Δυτική Όχθη, και περίπου 11% στη Γάζα.

Ο πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ, που προΐσταται της Παλαιστινιακής Αρχής η οποία έχει περιορισμένη εξουσία διακυβέρνησης στη Δυτική Όχθη, δήλωσε χθες Δευτέρα πως οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα τεθούν σε άδεια άνευ αποδοχών με άμεση ισχύ.

Οι ισλαμιστές της Χαμάς που ασκούν την εξουσία στη Γάζα απαιτούν από όλους τους εργαζόμενους και παρόχους υπηρεσιών να λάβουν το εμβόλιο έως την 1η Σεπτεμβρίου. έγραψε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Χαμάς, Ιγιάντ αλ-Μπόζουμ, στο Twitter.

Με τον συνυπολογισμό της δωρεάς από τις ΗΠΑ 500.000 δόσεων του εμβολίου της Moderna, που θα διοχετευθούν μέσω του παγκόσμιου συστήματος διαμοιρασμού εμβολίων COVAX, οι Παλαιστίνιοι λένε ότι έχουν λάβει μέχρι τώρα 2,5 εκατ. δόσεις. Η Δυτική Όχθη θα λάβει από τη δωρεά 300.000 και η Γάζα 200.000 δόσεις.

Οι αξιωματούχοι περιμένουν επίσης μα λάβουν ένα εκατομμύριο δόσεις από το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech τον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων έχει αυξηθεί κατακόρυφα αφότου εμφανίστηκε η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα. Ο υπουργός Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής Μάι Αλκάιλα δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται «στα πρόθυρα ενός τέταρτου κύματος από την άποψη του αριθμού των μολύνσεων, των θανάτων και της νοσοκομειακής χωρητικότητας».

Ο αριθμός των μολύνσεων στη Δυτική Όχθη, όπου κατοικούν 3.000.000 Παλαιστίνιοι, έφθασε σήμερα τις 696, από μόλις 83 πριν από δύο εβδομάδες. Στη Γάζα, όπου ζουν 2.000.000 Παλαιστίνιοι, καταγράφηκαν σήμερα 874 μολύνσεις από 77 πριν από δύο εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης