Ο διευθύνων σύμβουλος της Square και του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, έγραψε στο Twitter την Παρασκευή ότι η TBD, το νέο τμήμα του γίγαντα πληρωμών Square που επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας ανοιχτής πλατφόρμας προγραμματιστών, σχεδιάζει να δημιουργήσει μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή bitcoin.

«Βοηθήστε μας να δημιουργήσουμε μια ανοιχτή πλατφόρμα για να δημιουργήσουμε ένα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο για #Bitcoin», έγραψε ο Ντόρσεϊ στο Twitter.

Ο Μάικ Μπροκ, ο οποίος ορίστηκε ως επικεφαλής της πρωτοβουλίας, έγραψε στο Twitter ξεχωριστά ότι «αυτό είναι το πρόβλημα που θα λύσουμε: διευκολύνετε τη χρηματοδότηση ενός μη επιτηρούμενου πορτοφολιού οπουδήποτε στον κόσμο μέσω μιας πλατφόρμας για να δημιουργήσουμε “ράμπες” εισόδου και εξόδου στο Bitcoin. Μπορείτε να το δείτε ως μια αποκέντρωση ανταλλαγής παραστατικού χρήματος».

«Θα θέλαμε να προέρχεται από το Bitcoin, από πάνω έως κάτω», έγραψε ο Μπροκ. Σημείωσε επίσης ότι η πλατφόρμα «θα αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου σε δημόσιο, ανοιχτό κώδικα, ανοιχτού πρωτοκόλλου» και ότι οποιοδήποτε πορτοφόλι θα είναι σε θέση να τη χρησιμοποιήσει.

Ο Μπροκ σημείωσε ότι υπήρχαν προ το παρόν «κενά γύρω από το κόστος και την επεκτασιμότητα» και ότι η TBD χρειαζόταν «λύση για την υποδομή ανταλλαγής μεταξύ ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως τα σταθερά νομίσματα».

Τον Ιούλιο, ο Ντόρσεϊ έγραψε σε μια σειρά από tweets ότι η Square θα ξεκινήσει τη νέα επιχείρηση για να διευκολύνει την προσφορά μη δεσμευμένων, αποκεντρωμένων οικονομικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto