Η σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα και σε υψηλούς και διατηρίσιμους ρυθμούς ανάπτυξης είναι οι δύο βασικοί στόχοι της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνο Τσακλόγλου, μιλώντας στο περίπτερο του Oικονομικού Ταχυδρόμου στη ΔΕΘ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπάρχουν βάσιμες κυβερνητικές εκτιμήσεις για το ότι και το 2ο εξάμηνο του 2021 θα συνοδευτεί από ισχυρή ανάκαμψη, αλλά όχι 16%, όπως αποτυπώθηκε στο 2ο τρίμηνο.

Ακόμη, αναφέρθηκε στα υψηλά ποσοστά ανεργίας που υπάρχουν στη χώρα, κυρίως σε ό,τι αφορά τους νέους και τις γυναίκες, σημειώνοντας ότι υπάρχουν εξειδικευμένα προγράμματα για την απασχόληση. Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή, τα στοιχεία για την αύξηση της απασχόλησης στην Ελλάδα είναι καλύτερα από το 2019.

Επίσης, ο υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι μέσα στην πανδημία υπήρξαν κυβερνητικά μέτρα για την προστασία της απασχόλησης, κάτι το οποίο οδήγησε στην παρούσα αύξηση του επιπέδου απασχόλησης στην Ελλάδα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα υπάρχοντα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι έχει σταματήσει το brain drain στη χώρα, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει σήμερα το βράδυ μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης, τα οποία θα περιλαμβάνουν τους νέουςτ

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα ανεργίας στην Ελλάδα», τόνισε, για να προσθέσει ότι Το 2007 η Ελλάδα σημείωνε 12 χρόνια με τη 2η μεγέθυνση ΑΕΠ στην Ευρώπη αλλά και 2ο ποσοστό  ανεργία γυναίκες και νέους, κάτι το οποίο συνεπάγεται ότι το ζήτημα αυτό είναι διαχρονικό

Ο ίδιος απέδωσε το φαινόμενο σε πολλούς παράγοντες για τα χαμηλά επίπεδα απασχόλησης στην Ελλάδα, σε σχέση με την ευρωζώνη, αναφέροντας το παράδειγμα της συχνής πρόωρης συνταξιοδότησης στις γυναίκες. «Σήμερα ολοένα και περισσότερες γυναίκες μπαίνουν στην αγορά εργασίας» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι αυτό είναι θετικό τόσο για τις ίδιες όσο και για την οικονομία συνολικά. Ακόμη, ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι τα στοιχεία για τη νεανική ανεργία «δε λένε πολλά», διότι πολλοί βρίσκονται στην εκπαίδεσυη

Αναφερόμενος στο φαινόμενο ανατιμήσεων στη χώρα, ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε ότι οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των τιμών για τους ρύπους, αλλά και σε δυσλειουργίες στην οικονομία, εξαιτίας της πανδημίας.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι υπάρχουν 2 σχολές σκέψης: Μία η οποία προβάλλει επιχειρήματα για το ότι το φαινόμενο θα είναι παροδικό και μία άλλη, η οποία προβλέπει ότι θα υπάρξουν πιο μόνιμα χαρακτηριστικά, με την κυβέρνηση να τάσσεται με την πρώτη και να ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία