Οι ρυθμιστικές αρχές θα πάρουν τον έλεγχο του bitcoin σε περίπτωση που το ψηφιακό νόμισμα γίνει πετυχημένο και δημοφιλές,  δήλωσε σήμερα στο CNBC ο Ρέι Ντάλιο, ιδρυτής του μεγαλύτερου hedge fund παγκοσμίως Bridgewater Associate.

«Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, αν είναι πραγματικά επιτυχημένο, θα το σκοτώσουν και θα προσπαθήσουν να το σκοτώσουν. Και νομίζω ότι θα καταφέρουν να το σκοτώσουν, γιατί έχουν τους  τρόπους », δήλωσε ο Ντάλιο στον Άντριου Ρος Σόρκιν την Τετάρτη στο« Squawk Box »του CNBC στο συνέδριο SALT στη Νέα Υόρκη.

Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ έχουν ήδη αυξήσει την εποπτεία τους στην ασταθή αγορά των κρυπτονομισμάτων. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς  Γκάρυ Γκέσλερ δήλωσε την Τρίτη ότι η Επιτροπή εργάζεται υπερωρίες για να δημιουργήσει μια σειρά κανόνων για την προστασία των επενδυτών μέσω της καλύτερης ρύθμισης των χιλιάδων νέων ψηφιακών περιουσιακών

Το bitcoin είναι το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα, παρά τις διακυμάνσεις στην τιμή του, καθώς έχει τετραπλασιάσει την αξία του  τους τελευταίους 12 μήνες, έφτασε στα47.500 δολάρια σήμερα Τετάρτη, ενώ είχε κατακτήσει τα 60.000 δολάρια.

«Έχετε το Ελ Σαλβαδόρ να το αναλάβει και έχετε την Ινδία και την Κίνα να το ξεφορτωθούν. Και έχετε τις Ηνωμένες Πολιτείες να μιλούν για τον τρόπο ρύθμισης και τη δυνατότητα ελέγχου», είπε ο Ντάλιο.

Τον Ιούνιο, το Ελ Σαλβαδόρ έγινε η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το bitcoin ως νόμιμο χρήμα. Εν τω μεταξύ, η Ινδία αναμένεται να προτείνει νόμο που θα απαγορεύει τα κρυπτονομίσματα και θα τιμωρεί τους εξορύκτες και τους εμπόρους. Η Κίνα έχει ξεκινήσει ήδη να γίνεται πιο αυστηρή με τα ψηφιακά νομίσματα, καθώς έδωσε εντολή σε όλους τους εξορύκτες να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους.

Ο Ντάλιο εξήγησε ότι το bitcoin δεν έχει εγγενή αξία, πράγμα που σημαίνει ότι το περιουσιακό στοιχείο στερείται θεμελιώδους και αντικειμενικής αξίας.

Ωστόσο, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είπε ότι το bitcoin αποτελεί μια  καλή εναλλακτική λύση σε σχέση με τα μετρητά. Ο ίδιος, όπως αποκάλυψε διακρατεί ένα ποσοστό των επενδύσεων του σε κρυπτονόμισμα, το οποίο είναι χαμηλότερο του ποσοστού που κατέχει σε χρυσό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto