Τη σκυτάλη του διεθνούς sell off έχουν πάρει οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, καθώς οι ανησυχίες για την τύχη του κινεζικού κολοσσού Evergrande, αλλά και οι πιθανές αποφάσεις της Federal Reserve, οδηγούν σε σημαντικές απώλειες τη Wall Street.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 1,16% στις 34.183 μονάδες, με τον S&P 500 να είναι στο -1,21% και στις 4.379 μονάδες, ενώ ο Nasdaq επιχειρεί στις 14.839 μονάδες με απώλειες 1,36%.

Ουδείς κλάδος καταφέρνει να διαφοροποιηθεί από το απόλυτο κόκκινο που επικρατεί στην αμερικανική αγορά, με τη Ford και την Carrier Global να χάνουν πάνω από 3% και τις General Motors και Boeing να σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 2%.

Ισχυρές απώλειες και για τον ενεργειακό κλάδο, καθώς το πετρέλαιο υποχωρεί κατά 2%, ενώ άνω του 2% είναι και η πτώση στις Bank of America και JPMorgan.

Στο επίκεντρο των αγορών είναι οι προσπάθειες της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Evergrande να αποπληρώσει επενδυτές, παραχωρώντας τους ακίνητα αντί για μετρητά.

Οι τριγμοί στην εταιρεία κολοσσό έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και για την πορεία άλλων εταιρειών ακινήτων της χώρας, με αποτέλεσμα η κεντρική τράπεζα της χώρας, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) να αναγκαστεί να ρίξει έκτακτη χρηματοδότηση στην αγορά βραχυπρόθεσμης διάρκειας ύψους 14 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street