Τη μεγάλη στροφή υπέρ της χρήσης του bitcoin έκανε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δηλώνοντας ότι αποδέχεται τον ρόλο του στις πληρωμές, αλλά όχι για το εμπόριο πετρελαίου. Δεν είναι ακόμη, όπως δήλωσε, πεπεισμένος ότι μπορούν να αντικαταστήσουν το δολάριο των ΗΠΑ στις συναλλαγές πετρελαίου (που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των ρωσικών εξαγωγών).

Το κρυπτονόμισμα «έχει το δικαίωμα ύπαρξης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο πληρωμής», δήλωσε συγκεκριμένα ο Πούτιν σε συνέντευξή του στο CNBC. Προειδοποίησε όμως ότι ήταν πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τη χρήση ψηφιακών νομισμάτων στη διαπραγμάτευση πετρελαίου και άλλων προϊόντων.

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν και μια μεγάλη στροφή της Ρωσίας, με την Κεντρική Τράπεζα να έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει τους επενδυτές ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων είναι εξαιρετικά ασταθής και ότι τα ψηφιακά νομίσματα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως μέθοδος πληρωμής στο εσωτερικό. Ωστόσο, δεν υπάρχουν σχέδια για γενική απαγόρευση παρόμοια με αυτή της Κίνας, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Μοϊσέεφ αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με το Interfax.

Επίσης, ο Σεργκέι Σβέτσοφ, αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας κατηγόρησε στο πρόσφατο παρελθόν τα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου και του bitcoin, ως ένα είδος πυραμίδας. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει πει επίσης ότι τα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιούνται από κακοποιούς για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το εμπόριο ναρκωτικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto