
Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ενημέρωσε πως την Παρασκευή θα γίνει διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη όσον αφορά στον δακτύλιο και τους κανόνες λειτουργίας του.
Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στις ενστάσεις που ακούγονται για την περιορισμό της καθημερινής ελεύθερης κυκλοφορίας στον δακτύλιο των αυτοκινήτων τεχνολογίας Euro 5 και Euro, σημειώνοντας πως το ζήτημα θα εξεταστεί στη συνεδρίαση.
Σημείωσε, όμως, πως αυτά τα οχήματα έχουν γίνει πλέον πλειοψηφία.
Υπενθυμίζεται πως ο δακτύλιος τίθεται σε ισχύ από τις 25 Οκτωβρίου, όπως έχει προαναγγέλλει ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.
Πώς λειτουργεί
Σύμφωνα με όσα ορίζονταν από το προηγούμενο πλαίσιο, μεταξύ Δευτέρας και Πέμπτης (07:00-20:00) και Παρασκευής (07:00-15:00) επιτρέπεται η εκ περιτροπής κυκλοφορία των επιβατηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης αλλά και φορτηγών μέγιστου βάρους 2,2 τόνων.
Το ποια οχήματα επιτρέπεται να κυκλοφορούν, ορίζεται από το τελευταίο νούμερο που έχουν στην πινακίδα τους.
Ειδικότερα, στις ζυγές ημερομηνίες μπορούν να κινούνται οχήματα που ο αριθμός κυκλοφορίας τους τελειώνει σε ζυγό αριθμό: 0, 2, 4, 6 και 8. Κατά τις μονές ημέρες, κινούνται: 1, 3, 5, 7 και 9.
«Μέχρι σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά αυτοκίνητα τα οποία εξαιρούνται από το δακτύλιο. Αυτό θα λήξει. Ο μόνος τύπος αυτοκινήτων που θα εξαιρούνται θα είναι τα ηλεκτρικά, για αυτό θα το ονομάσουμε «καθαρός δακτύλιος»» είχε δηλώσει ο υπουργός υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.
Πάντως, όπως προανήγγειλε, θα περιοριστούν κατά πολύ οι εξαιρέσεις και τα παραθυράκια, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εξαιρούνται μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα, όπως αρχικά ήταν γνωστό.
«Θα δούμε ποιοι τύποι οχημάτων θα εξαιρεθούν. Το βέβαιο είναι ότι θα εξαιρούνται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν ενώ είναι αυτονόητο ότι για κάποια πράγματα θα υπάρξει και μία μεταβατική περίοδος.


Latest News

Ένα δαχτυλίδι για τον Πάπα Φραγκίσκο - Πώς έσπασε ακόμη μια παράδοση αιώνων
Τι συμβολίζει το «Δαχτυλίδι του Ψαρά» του Πάπα Φραγκίσκου και γιατί θα καταστραφεί μετά το θάνατό του

Έρευνα για τον θάνατο ναυτικού στο λιμάνι της Πάτρας
Για τον σκοπό αυτό μεταβαίνει στην Πάτρα, κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές