array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(17) "News and Politics"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(18) "International News"
    [1]=>
    string(17) "War and Conflicts"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(15) "Current Events1"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(28) "Law Gov & Politics: Politics"
}

Ρωσία: Τηλεφώνημα Τραμπ στον Πούτιν για Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε την Τρίτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν έχει επιθετικά σχέδια για την Ευρώπη

Ρωσία: Τηλεφώνημα Τραμπ στον Πούτιν για Ουκρανία

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν είχε, σύμφωνα με το Κραμλίνο, την Τρίτη (8/9) ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της ανανεωμένης διπλωματικής προσπάθειας της Ουάσινγκτον για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η συνομιλία αυτή ακολούθησε τις επισκέψεις των απεσταλμένων του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρετ Κούσνερ, στη Μόσχα και, για πρώτη φορά, στο Κίεβο το Σαββατοκύριακο, με στόχο να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Ρώσος ηγέτης Βλαντίμιρ Πούτιν παρουσίασε το όραμά του για την ειρηνευτική διαδικασία και εξέφρασε στον Ντόναλντ Τραμπ τις εκτιμήσεις του για τον πόλεμο, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσάκοφ.

Ο Πούτιν διαβεβαίωσε επίσης τον Τραμπ ότι η Ρωσία δεν έχει επιθετικά σχέδια έναντι της Ευρώπης, επισήμανε ο Ουσάκοφ.

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με τον Πούτιν, ο Τραμπ τόνισε την ανάγκη να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, κάτι που θα άνοιγε το δρόμο για μια σημαντική αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών», προσέθεσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου.

Η Μόσχα δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου θα άνοιγε αμέσως «εντυπωσιακές προοπτικές» για την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφότου η Ρωσία επανέλαβε τις επιθέσεις στο Κίεβο, μετά από μια τριήμερη παύση που συνδεόταν με την επίσκεψη των Αμερικανών απεσταλμένων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρία άτομα και να τραυματιστούν 19, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι Γουίτκοφ και Κούσνερ πραγματοποίησαν συνομιλίες με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και την ομάδα του στις 6 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά τη συνάντησή τους με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα. Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι συνομιλίες στη Μόσχα περιελάμβαναν «ουσιαστικά σχέδια για τα επόμενα βήματα», αν και καμία από τις δύο πλευρές δεν ανακοίνωσε κάποια σημαντική πρόοδο.

Πηγή: in.gr

OT Originals
Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies