Τις προσδοκίες των αναλυτών ξεπέρασαν τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της Bank of America, καθώς ευνοήθηκε από τις καλύτερες επιδόσεις στον τομέα των πιστωτικών ζημιών και από τις αμοιβές για συμβουλευτικές υπηρεσίες και διαχείριση κεφαλαίων.

Τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 58% στα 7,7 δισ. δολάρια ή 85 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv, ανέμεναν 71 σεντς κέρδος ανά μετοχή.  Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν αύξηση 12%  και ανήλθαν στα 22,87 δισ. δολάρια, έναντι προβλέψεων 21,8 δισ. δολάρια. Τα αποτελέσματα ενισχύθηκαν από την αποδέσμευση αποθεματικών 1,1 δισ. δολαρίων που οδήγησε σε ενίσχυση 624 εκατ. δολαρίων μετά τις πιστωτικές ζημιές.

H μετοχή της τράπεζας σημείωσαν άνοδο 2,5%.

«Ανακοινώσαμε ισχυρά αποτελέσματα, καθώς η οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται και ανακτήσαμε τη δυναμική ανάπτυξη πελατών που είχαμε πριν από την πανδημία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Μπράιαν Μουνίχαν. «Η αύξηση των καταθέσεων ήταν ισχυρή και τα υπόλοιπα των δανείων αυξήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, οδηγώντας σε βελτίωση των καθαρών εσόδων από τόκους, ακόμη και όταν τα επιτόκια παρέμειναν χαμηλά».

Τα καθαρά έσοδα από τόκους, αυξήθηκαν κατά 10% στα 11,1 δισ δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση για 10,6 δισ. δολάρια σύμφωνα με το StreetAccount.Οι επενδυτές ήθελαν να δουν τη βελτίωση της ανάπτυξης των δανείων από το ασθενές πρώτο εξάμηνο του έτους, διότι αυτό βοηθά τις τράπεζες να παράγουν περισσότερα έσοδα από τόκους. Πράγματι, τα υπόλοιπα δανείων αυξήθηκαν κατά 9% σε ετήσια βάση από το δεύτερο τρίμηνο, λόγω της δύναμης των εμπορικών δανείων, ανέφερε η τράπεζα.

Τα έσοδα από συναλλαγές ομολόγων μειώθηκαν κατά 5% στα 2 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας την εκτίμηση των 1,93 δισ. δολαρίων. Οι χρηματιστηριακές συναλλαγές αυξήθηκαν κατά 33% στα 1,6 δισ. δολάρια, περίπου 150 εκατ. δολάρια υψηλότερα από το αναμενόμενο. Το τμήμα διαχείρισης πλούτου της τράπεζας σημείωσε αύξηση 17% στα έσοδα που ανήλθαν στα 5,3 δισ. δολάρια, λόγω των αμοιβών ρεκόρ διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ύψους 3,2 δισ. δολαρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή