Κριτική στη διοίκηση της ΔΕΗ αλλά και στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, μιλώντας σε συγκέντρωση της Ομοσπονδίας ενάντια στην μετοχοποίηση της ΔΕΗ στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

Απώλεια

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ προειδοποίησε ότι «η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της ΔΕΗ χωρίς τη συμμετοχή του Δημοσίου οδηγεί στην «απώλεια’» της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας», προσθέτοντας ότι για το κράτος και τους πολίτες αυτό θα σημάνει «μεγάλη απώλεια», αφού η ΔΕΗ παραμένει «μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας σε ότι αφορά την άσκηση αναπτυξιακής και κοινωνικής πολιτικής, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αλλά και για την δίκαιη ενεργειακή μετάβαση της οικονομίας».

Οχι στην ιδιωτικοποίηση

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ γιατί όπως εξήγησε: «είναι εντελώς αδικαιολόγητη με οικονομικούς όρους», γιατί «ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ είναι αναγκαίος για την αποτροπή ανεξέλεγκτων αυξήσεων στις τιμές του ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις», γιατί η δημόσια ΔΕΗ είναι «η μοναδική εγγύηση για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας» και τέλος γιατί η ΔΕΗ «μπορεί να παίξει στρατηγικό ρόλο στην δίκαιη ενεργειακή μετάβαση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» .

Δεν θα είναι η ίδια εταιρεία

Ο Γιώργος Αδαμίδης κάλεσε τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Πτολεμαΐδας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας προειδοποιώντας ότι «εάν προχωρήσει η ΑΜΚ όπως σχεδιάζεται, η ΔΕΗ δεν θα είναι η ίδια εταιρεία με αυτή στην οποία εργαστήκαμε (..) και ότι θα είναι μια εταιρεία που θα έχει χάσει οριστικά το Δ της Δύναμης και του Δημοσίου Συμφέροντος».

Πορεία

Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος τα Εργατικά Κέντρα Κοζάνης Πτολεμαΐδας, όλα τα εργατικά Σωματεία στο χώρο της Ενέργειας, εκπρόσωποι του δικτύου Ενεργειακών δήμων ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος της Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Μετά το τέλος της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ – Έχουμε ολόκληρη λίστα διαφορών με την Ελλάδα
Επικαιρότητα |

Τουρκία: Έχουμε ολόκληρη λίστα διαφορών με την Ελλάδα, όχι μία διαφορά

Η επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ έχει ημερομηνία 19 Νοεμβρίου, και σ’ αυτήν περιγράφεται όλη η τουρκική ατζέντα, η οποία κάθε άλλο παρά μικρή είναι, χωρίς να παραλείπονται οι αναφορές στην Κύπρο.

ΠτΔ για Πάπα Φραγκίσκο – «Η ανιδιοτελής προσφορά σας στους αδικημένους χαρακτηρίζουν το πολύτιμο έργο σας»
Επικαιρότητα |

ΠτΔ για Πάπα Φραγκίσκο – «Η ανιδιοτελής προσφορά σας στους αδικημένους χαρακτηρίζουν το πολύτιμο έργο σας»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η πανδημία κατέδειξε πόσο ευάλωτοι είμαστε τονίζοντας ότι καθίσταται αναγκαία η αρωγή μεταξύ των κρατών

Καπραβέλλος – «Βλέπω μαύρα Χριστούγεννα» – Τα μέτρα που προτείνει
Επικαιρότητα |

«Μαύρα Χριστούγεννα» βλέπει ο Καπραβέλλος

«Έχουμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότης σαν ΕΣΥ ζητάμε έκτακτα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν μέχρι τα Χριστούγεννα, γιατί προβλέπω  επιδείνωση της πίεσης στα νοσοκομεία, βλέπω μαύρα Χριστούγεννα», είπε χαρακτηριστικά