H τρέχουσα έλλειψη εργατικού δυναμικού έχει ωφελήσει τις εταιρείες που συμπεριφέρθηκαν καλά στους υπαλλήλους τους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ernst and Young, Καρμίν Ντι Σίμπιο στo συνέδριο All Markets της Yahoo Finance τη Δευτέρα.

«Μιλάμε με τους πελάτες μας για αυτό όλη την ώρα. Πραγματικά προσλάβαμε 115.000 ανθρώπους τον τελευταίο χρόνο, αλλά χάσαμε επίσης ανθρώπους», λέει ο Ντι Σίμπιο για την έλλειψη εργατικού δυναμικού. «Η κουλτούρα κάθε οργανισμού… είναι απίστευτα σημαντική… Οι εταιρείες που φρόντισαν τους ανθρώπους τους, νομίζω ότι ανταμείβονται για αυτό τώρα».

«Η εργασία είναι απίστευτα σημαντική για την εφοδιαστική αλυσίδα των ανθρώπων», είπε ο ντι Σίμπιο. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βεβαιωθούμε ότι επιτρέπεται στις εταιρείες να προσλαμβάνουν, να προσελκύουν ανθρώπους και να είναι σε θέση να παράγουν τα αγαθά που πρέπει να παραχθούν».

Η «Μεγάλη Παραίτηση», όπως την έχουν βαπτίσει ορισμένοι, περιγράφει την αύξηση των ατόμων που εγκαταλείπουν τις δουλειές τους από το 2020. Καθώς οι περιορισμοί που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού άρχισαν να χαλαρώνουν και ήρθε η ώρα για τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους, πολλοί επέλεξαν να παραιτηθούν από προηγούμενες δουλειές και να ψάξουν αλλού.

Τα ζητήματα με τις αλυσίδες εφοδιασμού είναι πιο βαθιά από τις ελλείψεις θέσεων εργασίας, σημείωσε ο ντι Σίμπιο. Το πιο πιεστικό ζήτημα είναι ότι πολλές εταιρείες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ξεπερασμένη τεχνολογία αλυσίδας εφοδιασμού, η οποία εμποδίζει την ανάπτυξη.

Μια έρευνα της EY που διεξήχθη πριν από την πανδημία διαπίστωσε ότι μόνο το 25% των πελατών λογιστικής εταιρείας διέθετε ψηφιοποιημένη αλυσίδα εφοδιασμού. Η EY, θεωρείται μία από τις «Τέσσερις μεγάλες» λογιστικές εταιρείες που αποτελούν σημαντικό μέρος των παγκόσμιων λογιστικών υπηρεσιών, πελατών όπως η Coca-Cola, η GM και η AT&T.

«Προφανώς, οι άνθρωποι έμαθαν κατά τη διάρκεια της COVID ότι χωρίς μια ψηφιοποιημένη αλυσίδα εφοδιασμού, δεν μπορείς πραγματικά να λειτουργήσεις σε έναν κόσμο στον οποίο λειτουργούμε λόγω της πανδημίας», είπε. «Έτσι, το νούμερο ένα πράγμα είναι ότι οι εταιρείες πρέπει να επιταχύνουν την τεχνολογία τους όταν πρόκειται για την εφοδιαστική τους αλυσίδα», υπογράμμισε.

Μπαίνοντας στην περίοδο των εορτών, η προσέλκυση εργαζομένων μπορεί να γίνει ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα.

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση αναστάτωσης, αλλά και σε κατάσταση κρίσης όταν πρόκειται για τις αλυσίδες εφοδιασμού μας σε όλο τον κόσμο», είπε. «Και νομίζω ότι αυτό θα είναι απίστευτα σημαντικό καθώς μπαίνουμε στην περίοδο των διακοπών σε όλο τον κόσμο».

«Είναι πολλοί άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις δουλειές τους, αλλά υπάρχουν επίσης πολλοί άνθρωποι που προσλαμβάνουν και αλλάζουν δουλειά», είπε ο ντι Σίμπιο. «Είναι μια περίοδος μεγάλης μετάβασης για πολλούς ανθρώπους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive