Εν συντομία…

Το meme token Shiba Inu (SHIB) έχει καταγράψει σημαντική άνοδο τις τελευταίες 24 ώρες και έχει συναρπάσει με τις εβδομαδιαίες του αποδόσεις ύψους 130%. Όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να εκθρονίσει και τον μεγάλο του αντίπαλο Dogecoin (DOGE), ξεπερνώντας τον σε κεφαλαιοποίηση.

Αν και η ευρύτερη κρύπτο-αγορά βρίσκεται σε διόρθωση, με το Bitcoin να έχει πέσει κάτω από τα 60.000 δολάρια, το Shiba Inu διατηρεί τον δυναμισμό του και πετυχαίνει νέα ιστορικά υψηλά. Αυτή τη στιγμή, η κεφαλαιοποίηση του ξεπερνά τα 41 τρισεκατομμύρια δολάρια, κατατάσσοντάς το 9ο στην λίστα και μία θέση πιο πάνω από το DOGE.

Δεδομένα από το Etherscan αποκαλύπτουν ότι οι κάτοχοι του νομίσματος είναι πάνω από 820.000.

Τα αίτια ανόδου

Όλα ξεκίνησαν 24 μέρες πριν, όταν ο γνωστός επιχειρηματίας και επονομαζόμενος στην κρυπτο-κοινότητα ‘Dogefather’, Elon Musk ανάρτησε ένα tweet υπέρ του token.

Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μια εικόνα του νέου του κουταβιού ράτσας Shibu Inu. Το νέο του κουτάβι, επ’ ονόματι Floki, κερδίζοντας την αγάπη όλων των ένθερμων θαυμαστών του ιδιοκτήτη του, μετέτρεψε το hashtag ‘#SHIB’ στη νέα τάση στο Twitter.

Έκτοτε, το SHIB βρίσκεται σε ανοδική πορεία με περιστασιακές διορθώσεις, υποκινούμενο από το hype, δηλαδή την προώθηση, της αγοράς.

Shiba Inu και το token SHIB

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του πρότζεκτ του SHIBA INU, το νόμισμα SHIB είναι ο «δολοφόνος του Dogecoin». Το Dogecoin είναι το πιο διάσημο meme coin που προωθήθηκε έντονα από τον Elon Musk.

Το νόμισμα SHIB δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από ανώνυμο προγραμματιστή με το ψευδώνυμο “Ryoshi”. Το meme απέκτησε άμεσα αξία, χάρη στη γοητεία της ράτσας του σκυλιού που αντιπροσωπεύει και μέσα από τα Tweets σημαντικών προσωπικοτήτων, όπως ο Elon Musk και ο Vitalik Buterin.

Το Shiba Inu και το token SHIB αποτελούν μέρος μίας ομάδας κρυπτονομισμάτων με κύρια θεματολογία τα σκυλιά. Ορισμένα γνωστά νομίσματα είναι το Dogecoin (DOGE), Baby Dogecoin (BabyDoge), JINDO INU (JIND), Alaska Inu (LAS) και Alaskan Malamute Token (LASM).

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2021, το ανταλλακτήριο Coinbase, πρόσεθεσε στη λίστα των προσφερόμενων νομισμάτων του, το Shiba Inu. Η προσθήκη προκάλεσε μία τότε αύξηση της τιμής του Shiba Inu πάνω από 40%, φέρνοντας το σκυλί meme στο προσκήνιο.

Συμπεράσματα

Αν και αρχικά χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μια φθηνή απομίμηση του Dogecoin, τον τελευταίο καιρό το SHIB έχει αποδείξει τις δυνατότητες του. Χάρη στην ισχυρή κοινότητα υποστηρικτών του και της απήχησης του, έχει εισέλθει στα 10 κορυφαία νομίσματα βάσει κεφαλαιοποίησης, ξεπερνώντας και τον αιώνιο του αντίμαχο DOGE και φέρνοντας εις πέρας εν μέρη την αποστολή του, αυτήν της ‘δολοφονίας’ του Dogecoin .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto