Ο Τιμ Κουκ απόκαλυψε ότι κατέχει κρυπτονομίσματα ως μέρος του χαρτοφυλακίου των προσωπικών επενδύσεων του. Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης  αν έχει Bitcoin ή Ethereum. «Έχω» απάντησε ο Κούκ «στο πλαίσιο της διαφοροποίησης του χαρτουλακίου μου. Αυτό δε σημαίνει ότι δίνω επενδυτική συμβουλή σε οποιονδήποτε»

Το αφεντικό της Apple εξήγησε ότι είχε ενδιαφερθεί για τα κρυπτονομίσματα κάποιο διάστημα και γι αυτό άρχισε να κάνει τη δική του έρευνα. Ξεκαθάρισε όμως ότι το ενδιαφέρον είναι καθαρά προσωπικό και απέρριψε τη πιθανότητα η εταιρεία να δεχθεί να πληρωμές σε crypto για τα προϊόντα της. Απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο να αγοράσει κρυπτονομίσματα ως επένδυση.

«Δεν θα επένδυα (ως Apple) σε κρυπτονομίσματα» εξηγεί «όχι γιατί δεν θα τοποθετούσα τα δικά μου χρήματα σε αυτή την επένδυση, αλλά επειδή δεν πιστεύω ότι οι άνθρωποι αγοράζουν μετοχές της Apple για να εκτεθούν σε crypto»

Η Apple δεν διαθέτει προς το παρόν προϊόντα ή υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων. Επιτρέπει εφαρμογές πορτοφολιού κρυπτογράφησης στο iPhone App Store του, αλλά απαγορεύει τις εφαρμογές εξόρυξης.

Τέλος ο Κουκ εξήγησε ότι η εταιρεία εξετάζει μεν την τεχνολογία κρυπτονομισμάτων, «δεν είναι όμως κάτι που έχουμε άμεσα σχέδια να κάνουμε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto