Ο κυβερνήτης του Ντουμπάι ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, με ανάρτησή του στο Twitter ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) επιλέχθηκαν για να φιλοξενήσουν την διεθνή διάσκεψη για το κλίμα (COP28) το 2023.

«Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε τη διάσκεψη μία επιτυχία. Τα ΗΑΕ θα παραμείνουν δεσμευμένα στην παγκόσμια δράση για το κλίμα με στόχο την προστασία του πλανήτη», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, που έχει το αξίωμα του πρωθυπουργού των ΗΑΕ.

Θα πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμα χρόνια που οι ετήσιες συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στη Μέση Ανατολή, με την Αίγυπτο να έχει επιλεγεί για να τις φιλοξενήσει το 2022, ενώ θα είναι η τρίτη φορά που θα φιλοξενήγσει τις συνομιλίες ένα μέλος του ΟΠΕΚ. Το Κατάρ, πρώην μέλος του ΟΠΕΚ, τις φιλοξένησε το 2012 και η Ινδονησία το 2007.

Η Μαριάμ μπιντ Μοχάμεντ Αλμχεϊρί, η υπουργός των ΗΑΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον έγραψε στο Twitter ότι τα ΗΑΕ είναι έτοιμα για την πραγματοποίηση μιας διάσκεψης που θα κινητοποιήσει τις χώρες να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

«Η πραγματοποίηση αυτής της παγκόσμιας συνάντησης θα μας δώσει την καλύτερη ευκαιρία για τη συμμετοχή των νέων, του πιο δυναμικού μέρους της κοινωνίας μας, στις συναντήσεις και στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα διασφαλίσουν τελικά ένα βιώσιμο μέλλον για τις γενιές που θα έρθουν», δήλωσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Podcast ΒΑΒΕΛ – Π. Παπασταματίου (ΕΛΕΤΑΕΝ): Έρχονται δισεκατομμύρια επενδύσεων για ναυτιλία-ναυπηγεία στα θαλάσσια αιολικά
Green |

Podcast ΒΑΒΕΛ – Π. Παπασταματίου (ΕΛΕΤΑΕΝ): Έρχονται δισεκατομμύρια επενδύσεων για ναυτιλία-ναυπηγεία στα θαλάσσια αιολικά

«Θα αυτοκτονήσουμε ως κοινωνία αν δεν πετύχουμε άμεσα το 80% του ηλεκτρισμού από ΑΠΕ» - «Ακόμα και 12 χρόνια για την αδειοδότηση ενός αιολικού» - «Χρειάζεται μοντέλο Ολυμπιακών Αγώνων»

Θεόδωρος Κόντες: Τέσσερις συν μία προτάσεις για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας
Green |

Θεόδωρος Κόντες: Τέσσερις συν μία προτάσεις για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας

Το ζήτημα της πράσινης ενέργειας απασχολεί πολύ και για μακρύ χρονικό διάστημα την Ναυτιλία διεθνώς, τονίζει ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας