
Ο κυβερνήτης του Ντουμπάι ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, με ανάρτησή του στο Twitter ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) επιλέχθηκαν για να φιλοξενήσουν την διεθνή διάσκεψη για το κλίμα (COP28) το 2023.
«Θα βάλουμε τα δυνατά μας για να κάνουμε τη διάσκεψη μία επιτυχία. Τα ΗΑΕ θα παραμείνουν δεσμευμένα στην παγκόσμια δράση για το κλίμα με στόχο την προστασία του πλανήτη», δήλωσε ο Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, που έχει το αξίωμα του πρωθυπουργού των ΗΑΕ.
Θα πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε ισάριθμα χρόνια που οι ετήσιες συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στη Μέση Ανατολή, με την Αίγυπτο να έχει επιλεγεί για να τις φιλοξενήσει το 2022, ενώ θα είναι η τρίτη φορά που θα φιλοξενήγσει τις συνομιλίες ένα μέλος του ΟΠΕΚ. Το Κατάρ, πρώην μέλος του ΟΠΕΚ, τις φιλοξένησε το 2012 και η Ινδονησία το 2007.
Η Μαριάμ μπιντ Μοχάμεντ Αλμχεϊρί, η υπουργός των ΗΑΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το Περιβάλλον έγραψε στο Twitter ότι τα ΗΑΕ είναι έτοιμα για την πραγματοποίηση μιας διάσκεψης που θα κινητοποιήσει τις χώρες να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
«Η πραγματοποίηση αυτής της παγκόσμιας συνάντησης θα μας δώσει την καλύτερη ευκαιρία για τη συμμετοχή των νέων, του πιο δυναμικού μέρους της κοινωνίας μας, στις συναντήσεις και στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα διασφαλίσουν τελικά ένα βιώσιμο μέλλον για τις γενιές που θα έρθουν», δήλωσε η ίδια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Podcast ΒΑΒΕΛ – Π. Παπασταματίου (ΕΛΕΤΑΕΝ): Έρχονται δισεκατομμύρια επενδύσεων για ναυτιλία-ναυπηγεία στα θαλάσσια αιολικά
«Θα αυτοκτονήσουμε ως κοινωνία αν δεν πετύχουμε άμεσα το 80% του ηλεκτρισμού από ΑΠΕ» - «Ακόμα και 12 χρόνια για την αδειοδότηση ενός αιολικού» - «Χρειάζεται μοντέλο Ολυμπιακών Αγώνων»

Πότε χάνουν την «πρωτιά» τα ορυκτά καύσιμα στην ΕΕ
Τους τελευταίους μήνες η Ευρώπη δίνει αγώνα για να βρει εναλλακτικές πηγές ενέργειας

Έρχεται ρύθμιση για τα αυθαίρετα στον αιγιαλό - «Συγχωροχάρτι» στους καταπατητές
Σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

Νέο ρεκόρ εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ από την Enel Green Power
Η Enel Green Power σημείωσε ρεκόρ σε υπό κατασκευή έργα, ενέργεια που παράγεται από ΑΠΕ και pipeline έργων σε ανάπτυξη

Πόσα ηλεκτρικά ΙΧ κυκλοφορούν στην ΕΕ - Οι χώρες - «πρωταθλητές» στην ηλεκτροκίνηση
Το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκε από 0,02% το 2013 σε 0,76% το 2021
![Ενέργεια: Η παραγωγή από ΑΠΕ ξεπέρασε για πρώτη φορά την αντίστοιχη από φυσικό αέριο [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/ot_ape33-600x474.png)
Η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ ξεπέρασε την αντίστοιχη από φυσικό αέριο στην ΕΕ
Η συμμετοχή στο ενεργειακό μείγμα των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών πλαισίων έφθασε το 22% στο σύνολο της ΕΕ
![Ενέργεια: Οι «χρησμοί» της BP για την ενεργειακή μετάβαση – Τα τρία σενάρια [Γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/01/photo1675098041-600x352.jpeg)
Οι «χρησμοί» της BP για την ενεργειακή μετάβαση - Τα τρία σενάρια [Γράφημα]
Με βάση τις προβλέψεις, αναμένεται μείωση στη χρήση ορυκτών καυσίμων σε όφελος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Η Ford στο δρόμο της... Tesla - Πόσο φθηνότερα πουλάει το ηλεκτρικό Mustang
Η μείωση τιμών της Tesla αναδιατάσσει το τοπίο στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Πράσινες επενδύσεις: Η ΕΕ απαντά στις ΗΠΑ με περισσότερες εκπτώσεις φόρων
Οι Financial Times έφεραν στη δημοσιότητα προσχέδιο της «απάντησης» της Επιτροπής στην πολιτική των ΗΠΑ

Θεόδωρος Κόντες: Τέσσερις συν μία προτάσεις για την πράσινη μετάβαση της ναυτιλίας
Το ζήτημα της πράσινης ενέργειας απασχολεί πολύ και για μακρύ χρονικό διάστημα την Ναυτιλία διεθνώς, τονίζει ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας