Ο Ken Griffin, ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος του hedge fund Citadel, πλήρωσε 43,2 εκατομμύρια δολάρια για ένα αντίγραφο της πρώτης έκδοσης του Συντάγματος των ΗΠΑ σε δημοπρασία του Sotheby’s την Πέμπτη, καταθέτοντας μεγαλύτερη προσφορά από μια ομάδα επενδυτών κρυπτονομισμάτων .

Το ποσό υπερδιπλασιάζει την υψηλή εκτίμηση των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ δημοπρασίας για οποιοδήποτε βιβλίο, χειρόγραφο, ιστορικό έγγραφο ή έντυπο κείμενο, σύμφωνα με τον Sotheby’s.

Μια ομάδα περισσότερων από 17.000 λάτρεις της crypto, που προσδιορίστηκε ως ConstitutionDAO, είχε συγκέντρωσε λίγο περισσότερα από 40 εκατομμύρια δολάρια μέσω των social media νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να κερδίσει τη δημοπρασία. Ο οίκος Sotheby’s είπε ότι ήταν η μεγαλύτερη πρωτοβουλία crowdfunding που έγινε ποτέ.

Το συγκρότημα έχασε την προσφορά από τον Γκρίφιν σε μια μάχη οκτώ λεπτών στα τηλέφωνα, είπε ο Sotheby’s.

Ο Γκρίφιν σκοπεύει να δανείσει το έργο σε ένα μουσείο τέχνης του Αρκάνσας, δήλωσε εκπρόσωπος της Citadel.

«Το Σύνταγμα των ΗΠΑ είναι ένα ιερό έγγραφο που κατοχυρώνει τα δικαιώματα κάθε Αμερικανού και όλων εκείνων που φιλοδοξούν να γίνουν», είπε ο Γκρίφιν. «Γι’ αυτό σκοπεύω να διασφαλίσω ότι αυτό το αντίγραφο του Συντάγματός μας θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους Αμερικανούς και τους επισκέπτες για να το δουν και να το εκτιμήσουν στα μουσεία μας και σε άλλους δημόσιους χώρους».

Αυτή η εκτύπωση του Συντάγματος πουλήθηκε τελευταία φορά σε δημοπρασία για 165.000 δολάρια το 1988 από τον εκλιπόντα σύζυγο της Dorothy Tapper Goldman, S. Howard Goldman.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto