Με το bitcoin να κυμαίνεται κάτω από τα 60.000 δολάρια, μετά τη βουτιά των περασμένων ημερών, κάποιοι μιλούν για το τέλος του ράλι των κρυπτονομισμάτων τουλάχιστον προς ρο παρόν.

Ο «ταύρος» του Bitcoin Michael Saylor αποτελεί εξαίρεση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy του οποίου η εταιρεία κατέχει περισσότερα από 114.000 bitcoin στον ισολογισμό της και σχεδιάζει να αγοράσει κι άλλα, κοιτάζει μέσα από ένα μακροπρόθεσμο φακό και είναι ανοδικός όσο ποτέ για την τιμή του BTC.

Ο Saylor μίλησε στο CNBC για το bitcoin ως περιουσιακό στοιχείο αποθηκευμένης αξίας και τη μακροπρόθεσμη άποψή του για την τιμή του BTC.

Και μάλιστα περιέγραψε ένα σενάριο στο οποίο η τιμή του bitcoin διπλασιάζεται σε ετήσια βάση έως ότου γίνει χρυσός στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Από εκεί, αναμένει ότι θα «ανατρέψει τους νομισματικούς δείκτες», καθώς και ορισμένα ομόλογα, ακίνητα και μετοχές προτού αναδυθεί στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων των 100 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε εκείνο το σημείο, το bitcoin θα αποτελούσε το 5-7% της οικονομίας των ΗΠΑ, εξηγεί ο Saylor, υποδηλώνοντας ότι θα μείνουν μόνο λίγα νομίσματα fiat, συμπεριλαμβανομένου του δολαρίου ΗΠΑ, του ευρώ και του CNY.

Ο Saylor πιστεύει επίσης ότι καθώς αυξάνεται η τιμή του bitcoin, η αστάθεια θα μειωθεί.

Με τον πληθωρισμό σε υψηλό 30 ετών και να μην αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα, περιουσιακά στοιχεία αποθηκευμένης αξίας όπως το bitcoin και ο χρυσός προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο χρυσός έχει κάνει αυτό που έχει σχεδιαστεί να κάνει και έχει αυξηθεί, με την τιμή να κυμαίνεται επί του παρόντος στα 1.860 δολ. περίπου. Το Bitcoin έφτασε πρόσφατα σε νέο υψηλό όλων των εποχών, αλλά αυτή τη στιγμή βιώνει μια καθοδική τάση.

Ο Saylor είπε ότι υπάρχει πόλεμος σε εξέλιξη για τον τίτλο «μη κυρίαρχο μέσο αποθήκευσης αξίας», με το bitcoin από τη μία πλευρά έναντι του χρυσού και του ασημιού από την άλλη.

Παρόλο που το ανώτατο όριο αγοράς του χρυσού ξεπερνά αυτό του bitcoin στα 10 τρισεκατομμύρια δολάρια έναντι 1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, το bitcoin κερδίζει και θα συνεχίσει να το κάνει, σύμφωνα με τον επικεφαλής της MicroStrategy.

Επισήμανε την ευκίνητη φύση του ψηφιακού χρυσού καθώς και την ταχύτητα με την οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συναλλαγές έναντι των ράβδων χρυσού, για να μην αναφέρουμε το χαμηλότερο κόστος που σχετίζεται με το ψηφιακό στοιχείο.

«Είναι αρκετά σαφές ότι ο ψηφιακός χρυσός πρόκειται να αντικαταστήσει τον χρυσό αυτή τη δεκαετία», υπογράμμισε.

Η τιμή του bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 120% περίπου από τα μέσα Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bitcoin – Εχασε το 1/5 της αξίας του – Στα crypto η ρευστοποίηση έφτασε το 1 δισ. δολ.
Crypto |

«Αέρας» το 1/5 της αξίας του Bitcoin - 1 δισ. δολ. ρευστοποιήθηκαν στα cryptos

Το ένα πέμπτο της αξίας τους έχασε σήμερα Σάββατο το Bitcoin, καθώς ένας συνδυασμός κερδοσκοπικών κινήσεων και μακροοικονομικών ανησυχιών προκάλεσε πωλήσεις αξίας σχεδόν ενός δισ. δολαρίων σε κρυπτονομίσματα

ΕΕ – Διαπραγματευτική εντολή για τη διαφάνεια των μεταφορών κρυπτοστοιχείων
Crypto |

ΕΕ: Τα crypto και το «ξέπλυμα χρήματος» - Νέο πλαίσιο ρύθμισης

Στόχος είναι να θεσπιστεί υποχρέωση των παρόχων υπηρεσιών κρυπτοστοιχείων να συλλέγουν και να καθιστούν προσβάσιμες πληροφορίες σχετικά με τον αποστολέα και τον δικαιούχο των μεταφορών κρυπτοστοιχείων που διαχειρίζονται